DEBAKL PLAVIH / Pukla petarda: Dinamo primio pet golova i ispao iz Konferencijske lige

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tekstualni prijenos uzvratne utakmice osmine finala Konferencijske lige između PAOK-a i Dinama mogli ste pratiti na portalu Net.hr

14.3.2024.
16:56
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u Solunu izgubio od PAOK-a 5:1 u uzvratnoj utakmici osmine finala Konferencijske lige i ispao iz Europe. Plavi su u utakmicu ušli s dva gola prednosti iz prvog susreta odigranog prije tjedan dana na Maksimiru, no ta njihova prednost poništena je već nakon 34 minute u Solunu, a do kraja susreta PAOK je stigao do vrlo uvjerljive pobjede za četvrtfinale KL.

Konferencijska liga, uzvratna utakmica osmine finala

Solun, stadion Toumba, početak u 18.45

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAOK - Dinamo 5:1 ( Baba 27', Sučić (ag) 34', Brandon 42', Koulierakis 73' Živković 88' (p); Hoxha 49') (ukupni rezultat 5:3)

PAOK: Kotarski, Otto, Kedziora, Koulierakis, Baba ,Ozdojev, Meite, A. Živković, Konstantelias, Taison, Thomas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Nevistić, Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković, Mišić, Sučić, Špikić, Baturina, Hoxha, Petković

Trener Dinama Sergej Jakirović nije iznenadio sastavom, na teren je poslao istu momčad koja je prije tjedan dana svladala Grke na Maksimiru 2:0. U vrhu napada krenuo jePetković, a iza njega su Špikić, Baturina i Hoxha. U momčadi PAOK-a bile su dvije promjene - umjesto Jonnyja na desnom beku njihov trener dao je priliku Vierinhi, a u veznom redu umjesto Ozdojeva krenuo je Schwab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAPETOST NA VRHUNCU /

Naoružani policajci se pojavili ispred stadiona prije utakmice Dinama i PAOK-a

Image
NAPETOST NA VRHUNCU /

Naoružani policajci se pojavili ispred stadiona prije utakmice Dinama i PAOK-a

Nogometaši PAOK-a krenuli su odmah vrlo ofenzivno kako bi što ranije stigli do vodećeg pogotka, no obrana Dinama oduprijela se njihovim nasrtajima na samom početku utakmice. Tražili su Grci najstrožu kaznu u trećoj minuti nakon što je Bernauer srušio Brandona u šesnaestercu, no sudac je samo odmahnuo rukom. Domaćini su nakon toga nastavili s velikim pritiskom, opet je Brandon pao nakon duela s Bernauerom, no nije tada bilo opasnosti za Plave, koji su izgledali nervozno u početnim minutama na Toumbi. Dinamo je prvi put pokušao u devetoj minuti kada je Ristovski ubacio s boka, ciljao je Petkovića, no to nije prošlo. U minutama nakon toga Plavi su nastavili s pokušajima prema naprijed, a PAOK je izveo dvije kontre, od kojih je jednu presjekao Mišić, a drugu prekršajem zaustavio Baturina, koji je zbog toga zaradio i žuti karton.

U 15. minuti PAOK je imao najbolju priliku. Koulierakis je pucao glavom sa šest metara, a njegov udarac sjajno je obranio golman Dinama Nevistić. Ubrzo nakon toga snažno je pucao i Živković , no nije bio precizan i to je otišlo iznad Dinamovog gola. PAOK je u tom periodu utakmice nastavio redati šanse, ponovno je glavom u 23. minuti pokušao Koulierakis, ali njegov udarac nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamova obrana popustila je u 27. minuti. Mrežu je zatresao Baba, koji je pogodio nakon što mu je Koulierakis glavom prebacio loptu poslije kornera. Sedam minuta nakon toga Koulerakis je zabio za 2:0 i PAOK je poništio zaostatak iz prve utakmice. Odapeo je PAOK-ov nogometaš iz daljine, a snažan udarac je na putu do gola dirao Sučića i prevario Nevistića te je lopta završila u mreži.

U 43. minuti PAOK je stigao do trećeg gola i rezultata koji ih vodi u četvrtfinale KL. Za 3:0 zabio je Brandon koji je ostao nečuvan na drugoj stativi te je nakon ubačaja Taisona bez problema glavom smjestio loptu u mrežu, a rezultatom 3:0 završeno je prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu treneri nisu napravili niti jednu zamjenu, što je posebno iznenađujuće kada se radio o Dinamovom strategu Sergeju Jakiroviću, čija je ekipa u prvom dijelu doživjela potpuni potop. No, čini se da je taj potez bio opravdan jer su Plavi na samom početku nastavka, u 49. minuti, smanjili na 3:1, nakon sjajnog pogotka Hoxhe koji je iz teške pozicije pogodio sam kut poslije dodavanja Petkovića. Dvije minute nakon toga Plavi su mogli potpuno šokirati Grke - Špikić je izbio sam pred Kotarskog i pucao, no hrvatski golman na vratima PAOK-a nogom je obranio njegov udarac.

Dinamo je puno bolje izgledao u drugom poluvremenu. Nakon velikog promašaja Špikića zaprijetio je Sučić s ruba šesnaesterca, no to je otišlo preko gola. Hoxa je utrenucima nakon toga krenuo u kontru, pronašao Baturinu, a on pucao, no njegov šut od bloka je otišao u korner. Nakon toga u 64. minuti je dobro pucao Sučić sa 16 metara, ali Kotarski je bio spreman i fantastično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra se potom smirila, a u 73. minuti je PAOK uspio stići do četvrtog gola. Zabio je Koulierakis koji se snašao nakon kornera i prsima smjestio loptu u Dinamov gol. Bio je to jako s(p)retan pogodak koji PAOK-u donosi prolazak, a Plavima ispadanje iz Europe.

U 81. minuti Dinamo je zabio, ali pogodak Kulenovića za 4:2 poništen je nakon pregleda snimke zbog igranja rukom. Četiri minute nakon toga pokušao je Mišić iz daljine, ali njegov udarac brani Kotarski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 87. minuti PAOK je dobio jedanaesterac nakon što je Mišić srušio Despodova u kaznenom prostoru, a najstrožu kanu sigurno je realizirao Živković koji zabija za velikih 5:1 i totalnu euforiju na Toumbi. Tim rezultatom je utakmica i završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo