KOLO PRIJE KRAJA: / Ovih je 15 klubova osiguralo drugi krug

Image
Foto: AFP, KIRILL KUDRYAVTSEV

Kolo prije kraja natjecanja po skupinama Europske lige 15 klubova je osiguralo europsko proljeće. Plasman u šesnaestinu finala najmasovnijeg europskog kupa osigurali su Liverpool, Lazio, St.

26.11.2015.
23:18
AFP, KIRILL KUDRYAVTSEV
VOYO logo

Liverpool je u dvoboju skupine B na Anfieldu pobijedio Bordeaux 2:1 i osigurao nastavak europske priče. Gosti su poveli u 33. minuti golom Henrija Saiveta, no Redsi su do konca poluvremena okrenuli rezultat golovima Jamesa Millnera (38 - 11m) i Christiana Bentekea (45+1). Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za engleski sastav. U drugom dvoboju Rubin je pobijedio Sion 2:0 i ostao u igri za prolaz. Uoči zadnjeg kola Liverpool ima devet bodova, Sion osam, Rubin pet bodova, a Bordeaux tri boda. U zadnjem kolu igraju Bordeaux - Rubin, te Sion - Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oproštaj Tudora

Za razliku od Lovrena, hrvatski trojac iz FiorentineNikola Kalinić, Milan Badelj i Ante Rebić priliku za prolaz tražit će u zadnjem kolu, baš kao i Danijel Subašić i Mario Pašalić s Monacom, te Vedran Ćorluka s Lokomotivom.

Image
NASTAVAK ODLIČNIH IGARA: /

Pogledajte Kalinićevu asistenciju u remiju Fiorentine

Image
NASTAVAK ODLIČNIH IGARA: /

Pogledajte Kalinićevu asistenciju u remiju Fiorentine

Od Europe se oprostio grčki PAOK koji vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor. U susretu 5. kola PAOK i Qabala su u Solunu odigrali bez golova. U ranije odigranom susretu Krasnodar je na svom travnjaku pobijedio Borussiju Dortmund 1:0 i osigurao prolaz u drugi krug natjecanja. Kolo prije kraja Borussija i Krasnodar vode na ljestvici s po deset bodova, PAOK je treći s četiri boda, a na začelju je Qabala s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celtic ispao, Ajax se nada

Ispao je i škotski prvak Celtic. U dvoboju A skupine Ajax je u Glasgowu pobijedio Celtic 2:1 i produžio nadu u prolaz. Domaćin je poveo u 4. minuti golom Calluma McGregora, izjednačio je Milik u 22. minuti, a slavlje Nizozemcima donio je Černy u 88. minuti. Jozo Šimunović je odigrao cijeli susret za škotskog prvaka. U drugom susretu Fenerbahçe je na gostovanju pobijedio Molde 2:0 i također ostao u igri za prolaz. Pobjedu Turcima donijeli su Fernandao (69) i Ozan Tufan (85).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molde je i prije ovog kola osigurao prolaz i vodi na ljestvici s deset bodova, Fenerbahçe je drugi s osam bodova, Ajax ima šest, a Celtic dva boda. U zadnjem kolu sastaju se Ajax - Molde i Fenerbahçe - Celtic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo