Norveški napadač Erling Haaland (20) jedan je od najboljih svjetskih napadača i igrač kojemu se predviđa da će u sljedećem desetljeću dominirati svjetskom nogometnom scenom.

Norvežanin briljira u dresu Borussije Dortmund, srušio je brojne rekorde i sada će ga u svoje redove pokušati dovesti brojni velikani, a pretpostavlja se da će njegov klub na tom transferu zaraditi oko 150 milijuna eura. Haaland do sada najviše povezivao sa španjolskim velikanom Real Madridom, francuskim PSG-om i engleskim Chelseajem i Manchester Cityjem.

Španjolski AS u subotu je objavio poprilično nevjerojatnu priču prema kojoj je Haalandova karijera mogla izgledati poprilično drugačije.

Haaland je, prema informacijama tog izvora, 2016. godine bio ponuđen engleskom prvoligašu Evertona, na čijoj je klupi tada sjedio sadašnji trener Barcelone Ronald Koeman.

Nije mu bio dovoljno dobar

Kako svi sada znaju, taj se posao nije ostvario, a razlog je poprilično nevjerojatan - Koeman i čelnici Everona nisu mislili da je Haaland vrijedan uloženog novca te su odbili priliku i Haaland je otišao u norveški Molde.

U međuvremenu je postao globalni superstar i pretpostavlja se da će ovoga ljeta neki od velikana za njega platiti preko 150 milijuna eura.