AKCIJA ZA SPAS / Klub iz Gline prodaje dresove Luke Modrića, Dina Rađe i drugih slavnih sportaša: 'Na rubu smo propasti'

Image
Foto: ŠNK Banovac/Facebook

ŠNK Banovac uoči svojeg 110. rođendana nalazi se u ogromnim financijskim problemima

17.10.2022.
15:22
ŠNK Banovac/Facebook
VOYO logo

Športski nogometni klub Banovac iz Gline, koji će uskoro proslaviti 110. godišnjicu, našao se u velikim problemima uslijed  ekonomskih problema i katastrofalnog potresa zbog čega su pokrenuli akciju za spas Škole nogometa, ali i cijelog kluba, javlja RTL.

Image
POVIJESNA UTAKMICA /

Legenda hrvatskog nogometa se prisjetila: 'Jedini sam došao iz reprezentacije Jugoslavije, ovoga se najbolje sjećam...'

Image
POVIJESNA UTAKMICA /

Legenda hrvatskog nogometa se prisjetila: 'Jedini sam došao iz reprezentacije Jugoslavije, ovoga se najbolje sjećam...'

U akciji su zatražili pomoć od velikana hrvatskog sporta, a akciji su se odazvali Luka Modrić, Dino Rađa i brojni drugi koji su im poslali svoje dresove koji će se prodati i taj će novac biti iskorišten za spas kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"ŠNK Banovac Glina iduće godine slavi veliku obljetnicu, a s obzirom na sve ove katastrofe koje su zadesile našu Banovinu, od ratnih razaranja od kojih se nikad nismo oporavili do potresa koji nam je uništio sve sad već prije dvije godine, jednostavno su doveli klub na rub propasti", rekao je na početku Marko Paić, član kluba i jedan od organizatora akcije za spas ŠNK Banovca, pa nastavio:

"Ispali smo iz 4. lige i sad igramo tu Županijsku gdje smo isto loši. S obzirom na to da smo financijski pokleknuli odnosno financijski smo nikakvi. Odlučili smo se na ovu akciju kako bismo premda spasili školu nogometa koja u ovom trenutku broji preko stotinu djece što je za jedan mali grad poput Gline impozantna brojka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njihovu akciju odazvali su se brojni sportaši, a Paić je otkrio čije su sve dresove dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo išli službenom zamolbom ispred kluba Banovac prema svim savezima i klubovima u Hrvatskoj i odaziv nije bio spektakularan, ali opet ih je dosta izašlo u susret. Tako nam je NK Osijek poslao dres s potpisom svih igrača, istu stvar je napravio Slaven Belupo, preko osobnih kontakata smo došli do Luke Modrića koji je poslao svoj dres, od Zaklade Marina Čilićasmo dobili njegov dres, HRS je proslijedio od Cindrića, PPD Zagreb od Bičanića. Imamo trenutno 64 predmeta iz raznih sportova i očekujemo još predmeta među kojima će biti još vrijednih stvari. Dio artikala se može vidjeti na FB stranicama ŠNK Banovac Glina, ali uskoro će biti svi predmeti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo