KLOPP BIJESAN NAKON REMIJA KOJEM SU KUMOVALI SUCI: / 'Da kažem što mislim, zaradio bih najveću kaznu u povijesti nogometa'

Image
Foto: AFP

"Pomoćni je sudac bio siguran, ne mogu kriviti Jona Mossa. Ako ti netko kaže da je posve siguran, vjeruješ mu", izjavio je Klopp

5.2.2018.
11:32
AFP
VOYO logo

NEVIĐENA DRAMA NA ANFIELDU: Lovrenova katastrofalna greška umalo skupo koštala Redse

Image
NEVIĐENA DRAMA NA ANFIELDU: /

Lovrenova katastrofalna greška umalo skupo koštala Redse

Image
NEVIĐENA DRAMA NA ANFIELDU: /

Lovrenova katastrofalna greška umalo skupo koštala Redse

U najvećem derbiju 26. kola engleske Premier lige Liverpool i Tottenham remizirali su 2-2 na Anfieldu. Rezultat je to s kojom se Redsi teško mire, a razlog su kontroverzne sudačke odluke koje su išle na ruku momčadi iz Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je golom Salaha (3.) vodio sve do 80. kada je Wanyama fantastičnim golom poravnao rezultat. Šest minuta kasnije, glavni sudac utakmice Moss dosudio je kazneni udarac za Tottenham. Igrači Liverpoola bili su ljuti jer su smatrali da je Kane bio u zaleđu, ali prije nego što je lopta došla do njega, promašio ju je i okrznuo Dejan Lovren što je i dovelo u pitanje odluku je li bilo zaleđe.

Kane je zaobišao Kariusa i potom pao, a kontakt s Liverpoolovim golmanom bio je minimalan. Kane je loše pucao, Karius je obranio, a Salah je na drugoj strani svojim drugim golom doveo Redse na korak od osvajanja sva tri boda. A tada se suci ponovno upliću u utakmicu. Van Dijk je krenuo koljenom na jednu visoku loptu, ali vidio je Lamelu kako natrčava te je povukao nogu bez namjere da obori protivničkog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ni jedan penal nije bio opravdan'

Moss je pokazao da se igra nastavi, a pomoćnik je signalizirao da je riječ o kaznenom udarcu, što je Moss i prihvatio te je Kane ovaj put bio siguran i postavio konačnih 2-2. Nakon utakmice pojavila se i snimka na kojoj izgleda kao da pomoćnik koji je signalizirao penal slavi što će Tottenham imati priliku doći do bodova.

Nizozemskom braniču ovakve se odluke nisu nimalo svidjele:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glumio je. Vidi se kako se Kane baca. Puno je rasprave o tome je li bilo zaleđe, a ja smatram da je bilo i to, ali i gluma. A sudac je mislio da nije bilo ni zaleđa ni glume. Vidio sam kako dolazi i pokušavao sam zadržati noge, a on se provukao ispred lopte i pao. Sudac je rekao da igramo dalje, a onda me razočarao pomoćnik koji je tvrdio drugačije. Kao prvo: bilo je zaleđe, a kao drugo: stao je ispred mene. Ni jedan penal za njih nije bio opravdan", smatra razočarani Van Dijk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da kažem što mislim, dobio bih najveću kaznu u povijesti nogometa'

Jürgen Klopp bio je bijesan zbog sudačkih odluka nakon utakmice:

"Pa toliko kontakata, udaraca, uopće se ne dosudi, a onda onaj najblaži kontakt bude penal. Čuo sam i da je Lamela bio u zaleđu i da se zabio u Van Dijka. Sudac je rekao da se igra dalje, a pomoćnik je odlučio drugačije. Za prvi penal, Kane je bio u zaleđu, moja je obrana to dobro odigrala. Pa u 93. minuti jedanaesterac daješ samo ako si sto posto siguran. A ako vidiš da igrač jedva čeka da padne, onda 'ohladi'. Pomoćni je sudac bio siguran, ne mogu kriviti Jona Mossa. Ako ti netko kaže da je posve siguran, vjeruješ mu. Ljutit sam, ali očito sada ne mogu ništa promijeniti. Uh, da kažem što mislim, zaradio bih najveću kaznu u povijesti nogometa", rekao je ljutiti Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, trener Liverpoola Mauricio Pocchetino hvali suđenje:

"Nekad se neki - ne ja - žale na suđenje, davno sam odlučio da to neću raditi. Važno je prepoznati kad su u pravu jer imaju težak posao. Da Lovren nije dirao loptu, Kane bi bio u zaleđu, ali jasno je da je Lovren dirao loptu. A i drugi je penal bio čisti faul Virgila van Dijka, fenomenalno je da su oba suca tako koncentirana i u tim zadnjim sekundama utakmice", rekao je Pocchetino, a prenosi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo