EURO NOGOMET / Kiks Manchester Uniteda, teška pobjeda Barcelone

Image

Iako su domaći bili bolji suparnik većim dijelom susreta, do prednosti je u šestoj minuti nadoknade stigao United golom Mounta

30.3.2024.
23:24
VOYO logo

Nogometaši Brentforda i Manchester Uniteda u posljed njem su subotnjem susretu 30. kola engleskog prvenstva igrali 1-1 (0-0).

Image
ANKETA /

Je li Dinamo na Poljudu srušio snove hajdukovaca o naslovu: Tko će osvojiti HNL?

Image
ANKETA /

Je li Dinamo na Poljudu srušio snove hajdukovaca o naslovu: Tko će osvojiti HNL?

Oba su pogotka postignuta duboko u sudačkoj nadoknadi. Iako su domaći bili bolji suparnik većim dijelom susreta, do prednosti je u šestoj minuti nadoknade stigao United golom Mounta. I kada se činilo kako će sva tri boda put Manchestera u devetoj minuti nadoknade Ajer je iskoristio odlično proigravanje Toneyja za konačnih 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti United sada ima 48 bodova, dok je Brentford 15. sa 27. bodova. Na vrhu su Arsenal i Liverpool sa po 64 boda, jedan manje ima treći Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška pobjeda Barcelone s igračem više

Premda su više od sat vremena imali igrača više vrlo teško su nogometaši Barcelone osvojili tri domaća boda, svladali su Las Palmas 1-0 u 30. kolu španjolske La Lige.

Zbog iznimno grubog starta izvan svog šesnaesterca u 24. minuti susreta pocrvenio je vratar Las Palmasa Alvaro Valles. Gosti su unatoč dome dugo odolijevali domaćim napadima, ali nisu imali rješenje za situaciju u 59. minuti. Tada je sjajnu asistenciju odradio Joao Felix, koja je izbacila cijelu gostujuću obranu iz igre, dok je strijelac za tri boda Barcelone bio Raphinha. Uz utakmicu više Barcelona ima pet bodova manje od vodećeg Reala, dok je Las Palmas ostao na 12. mjestu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodaka nije bilo na stadionu Mestalli te su nogometaši Valencije i Mallorce odigrali 0-0. Valenciji je to bio osmi prvenstveni remi ove sezone, dok je Mallorca podijelila po bod sa suparnikom već trinaesti, rekordni put ove sezone. Isti broj remija još ima Cadiz. Valencia je ostala osma na ljestvici, dok je Mallorca na 15. mjestu.

Iznimno uvjerljivo su nogometaši Osasune obavili gostujući posao u 30. kolu španjolske La Lige, s 3-0 su pobijedili Almeriju, posljednju momčad na ljestvici. Krupni korak prema tri boda Osasuna je napravila u uvodnih deset minuta susreta kada je postigla dva pogotka. Prvo je Jose Arnaiz u drugoj minuti pogodio suprotni kut za 1-0, dok je već u devetoj hrvatski napadač Ante Budimir povećao na 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom prilikom je pogriješila domaća obrana, vratar Maximiano je spašavao korner, a na asistenciju Mocayole lako je prazna vrata pogodio Budimir. Bio je to njegov već 16. prvenstveni pogodak ove sezone te je na prvom mjestu ljestvice strijelaca izjednačen sa zvijezdom Reala Bellinghamom.

Do kraja poluvremena Budimir je imao još dvije dobre prilike, ali je ostalo 2-0 za Osasunu. Svaka dvojba je nestala u 61. minuti kada je Iker Munoz gromovito pogodio s deset metara za konačnih 3-0. Ante Budimir je zamijenjen u 78. minuti susreta, a Osasuna je zbog ove pobjede napredovala do devetog mjesta. Almeria je i dalje posljednja na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Seville osvojili su tri gostujuća boda ove subote na gostovanju kod Getafea, pobijedili su s minimalnih 1-0 Getafe. Pogodak odluke postignut je već u petoj minuti. Nakon kornera se stvorila gužva u domaćem šesnaestercu, a iz blizine se najbolje snašao Sergio Ramos i pogodio za, kasnije se ispostavilo, pobjedu njegove momčadi.

Getefa je ostatak utakmice napadao, pogotovo u drugom poluvremenu, ali je domaćin propustio brojne izgledne prilike te je Sevilla sačuvala gol prednosti. Sevilla se popela na 14. mjesto ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju su na rasporedu utakmice Celta - Rayo Vallecano, Girona - Betis, Alaves - Real Sociedad i Real Madrid - Athletic, dok će ovo kolo utakmicom u ponedjeljak zaključiti Villarreal - Atletico Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi Lyona, cijelu utakmicu odigrao Ćaleta-Car

Nogometaši Lyona i Reimsa odigrali su bez pobjednika 1-1 u dvoboju 27. kola francuske Ligue 1, u susretu gdje su oba pogotka postignuta u drugom poluvremenu. Gosti su poveli u 55. minuti kada je domaću mrežu pogodio Okumu, dok je domaći sastav izjednačio deset minuta kasnije. Strijelac za bod Lyona bio je Nuamah koji je iz blizine pogodio glavom za konačnih 1-1.

Lyon je remizirao nakon što je imao dvije vezane prvenstvene pobjede, dok je Reims u posljednje tri ligaške utakmice jednom pobijedio i dva puta odigrao neodučeno. Obje su momčadi ostale u sredini ljestvice, Reims je devet, a Lyon na desetom mjestu. Cijelu utakmicu za Lyon je odigrao hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car, dok je Dejan Lovren ostao na domaćoj klupi za pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo uvjerljivo su nogometaši Monaca ostvarili pobjedu u 27. kolu, na gostovanju su svladali Metz s 5-2. Kompletna priča susreta okončana je nakon tek uvodnih šesnaest minuta, koliko je trebalo gostima iz Kneževina za tri pogotka. Prvo je u četvrtoj minuti Japanac Minamino načeo Metz, dok je već u desetoj minuti bilo 2-0. Akliouche je ukrao loptu na sredini terena te se s njom sjurio prema suparničkim vratima i zabio za 2-0. Grogirani Metz se nije ni oporavio od drugog pogotka, a već je u 16. minuti bilo 3-0 kada je Brazilac Vanderson dočekao ubačaj na drugu vratnicu te iz trka pogodio za 3-0.

Smirila se potom utakmica sve do završnice kada su postignuta nova četiri pogotka, ali pobjeda Monaca nije bila ugrožena. Za Metz su pogađali Diallo u 78. i Sane u 84. minuti, dok je za Monaco dvostruki strijelac bio Balogun, u 76. i 87. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih pet ligaških ogleda Monaca ima tri pobjede i dva remija, a ova ga je pobjeda podigla na drugo mjesto ljestvice, deset bodova iza vodećeg PSG-a. Metz je i dalje u vrlo opasnoj situaciji, na pretposljednjem mjestu. Sve ostale utakmice ovog kola na rasporedu su u nedjelju, a sastaju se Lorient - Brest, Nica - Nantes, Clermont - Toulouse, Le Havre - Montpellier, Strasbourg - Rennes i Marseille - PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo