Mandžukić platio cijenu iznenađujućeg poraza Bayerna

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić najbolje je ocijenjeni Hrvat u 29.

7.4.2014.
11:56
VOYO logo

Aktualni europski viceprvak slavio je pred svojim navijačima s 2:1, a Perišić je u toj utakmici bio jedan od najboljih igrača, iako nije asistirao ili zabio pogodak. Imao je nekoliko vrlo izglednih situacija, no nije uspio probiti dortmundski sastav.

To je pošlo za rukom drugom Hrvatu u gostujućoj momčadi, Ivici Oliću, koji je zabio za vodstvo u 34. minuti prvog poluvremena. No Robert Lewandowski i u Marco Reus preokrenuli su rezultat u posljednjih 40 minuta utakmice, čime su zbacili Wolfsburg s pozicije koja bi mu u ovom trenutku garantirala mjesto u kvalifikacijama Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je za svoju izvedbu od njemačkog dvotjednika Kickera nagrađen ocjenom 2.5 (najbolja 1, najlošija 6), dok je Olić zaradio trojku (3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Badelj je odigrao svega 33 minuta utakmice HSV-a protiv Bayera u kojem je hamburški sastav, u borbi za ostanak, upisao vrijednu 2-1 pobjedu. Badelj je susret napustio zbog ozljede, a Kicker ga je za to vrijeme provedeno na travnjaku nagradio ocjenom 3.5.

Napadač minhenskog Bayerna Mario Mandžukić bio je jedan od najlošijih igrača utakmice na gostovanju kod Augsburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je slavio s minimalnih 1-0, a Mandžukić je odigrao svih 90 minuta. Bila je to četvrta uzastopna utakmica u Bundesligi u kojoj se hrvatski reprezentativac nije upisao u strijelce, zbog čega je sada na diobi prvog mjesta topnika njemačkog prvenstva zajedno s Lewandowskim (17 golova). Po pogodak manje imaju Josip Drmic (Nürnberg) i Adrian Ramos (Hertha).

Hrvatski reprezentativac Ivica Olić otkrio je da je zajedno s obitelji blizu odluke gdje će nastaviti svoju bogatu nogometnu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olić je minulog vikenda u sklopu 29. kola njemačke Bundeslige bio strijelac za svoj Wolfsburg u porazu 1-2 kod Borussije Dortmund, nakon čega je ponovno bio suočen s pitanjem o svojoj budućnosti, s obzirom da mu na kraju ove sezone istječe ugovor.

- Polako dolazim do konačne odluke sa svojom obitelji. Uvijek postoji prostora za iznenađenja – rekao je Olić, koji prije svega dvoji između ostanka u Wolfsburgu i prelaska u engleski Stoke City, kod kojeg je prije tjedan dana bio na pregovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Svidjelo nam se što smo vidjeli u Engleskoj prošloga tjedna. Vidjet ćemo – rekao je i dalje tajanstveni Olić. Podsjetimo, Stoke nudi Oliću dvije godine ugovora, a Wolfsburg godinu dana s opcijom produljenja na još jednu. U igri je navodno i povratak u HSV.

Kicker navodi da je Wolfsburg, neovisno o tome kakva bila odluka Olića, u potrazi za novim napadačem. U kombinacijama su Mario Mandžukić i Edin Džeko. Međutim, Kicker smatra da će se ijedan od tih transfera realizirati prije svega zbog daleko manje financijske moći u usporedbi s klubovima koji također gledaju tu dvojicu napadača. Podsjetimo, Mandžukića prate Chelsea i Real, a Džeku (Manchester City) Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća opcija je španjolski napadač Alvaro Morata, mladi napadač Real Madrida koji dobiva malo prilika pored Cristiana Ronalda, Garetha Balea i Karima Benzeme.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo