IMA I VAŽNU PORUKU ZA DALIĆA / Kek vrlo oštar uoči utakmice s Hrvatskom: 'Neću puno o vama, ali vi Hrvati nikad niste zadovoljni'

Image
Foto: Profimedia

Dan uoči utakmice susret su najavili izbornik Kek i njegov najbolji nogometaš, vratar Jan Oblak

6.9.2021.
19:07
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 20 i 45 igra šesto kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Kataru 2022. godine i to protiv vrlo neugodne Slovenije od koje su Vatreni ranije u kvalifikacijama izgubili.

Hrvatska nakon pet kola dijeli prvo mjesto s Rusijom, ali se nalazi na drugoj poziciji zbog lošije gol-razlike. Slovenija zaostaje tri boda i pobjeda protiv Hrvatske puno bi im značila, dok bi u slučaju poraza momčad Matjaža Keka bila u jako nepovoljnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan uoči utakmice susret su najavili izbornik Kek i njegov najbolji nogometaš, vratar Jan Oblak.

Tko je u prednosti u ovoj utakmici, je li možda Slovenija zbog zahtjevnijeg rasporeda u prve dvije utakmice Vatrenih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Hrvatska ima top igrače koji igraju na top nivou i nema tu nikakve prednosti jer vaši igrači jako dobro znaju kako igrati takve utakmice. Igrači Hrvatske imaju prednost baš zbog toga, jer su navikli igrati u tom ritmu'', rekao je Oblak i potom naglasio.

"Svaka utakmica je teška za sebe i utakmica protiv Malte, Cipra i Hrvatske. Svakoj ekipi je teško dati gol. Na svakoj utakmici se treba maksimalno pripremiti'', rekao je Oblak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SJEĆATE LI SE NJEGA /

Vatreni su ga itekako zapamtili. Evo tko sudi utakmicu Hrvatske i Slovenije

Image
SJEĆATE LI SE NJEGA /

Vatreni su ga itekako zapamtili. Evo tko sudi utakmicu Hrvatske i Slovenije

'Vi Hrvati nikad niste zadovoljni'

Što Kek očekuje od utakmice?

''Znamo tko je favorit i toga smo svjesni. Sportski je očekivati dobar rezultat i nadati se, sigurno nećemo dići ruke u zrak i predati se. Moramo biti odlučni i hrabri. Nema to veze s utakmicom u Ljubljani. Novi sastavi, nova mladost i vjerujem da će Slovenija odigrati dobru utakmicu", rekao je izbornik Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kek je zatim čestitao Zlatku Daliću i zatim malo špotao Hrvate.

''Čestitao bih kolegi Daliću jer je napravio tihu smjenu, premda vi Hrvati niste nikad zadovoljni. Još ni Modrić ne može igrati. Ne bih želio puno pričati o Hrvatskoj, radije ću misliti o nama. Ponavljam, znamo kakva je Hrvatska i da trebamo dati više maksimuma da bi nešto napravili", veli Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Modrića je teško nadomjestiti'

Ima li Keku ova utakmica ikakve poveznice derbijima Hajduka i Rijeke koje je nekad vodio.

''Nikakvih paralela nema. Lijepo mi se sjetiti nekih stvari, čak i onog u Dugopolju. No, sad sam izbornik Slovenije i vama ne moram napominjati kakav respekt imam prema Hrvatskoj", rekao je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čemu je prednost njegove momčadi i koliko će Hrvatskoj biti teško bez Modrića i prave špice?

''Modrića je teško nadomjestiti. Zato cijela momčad treba igrati za njega. Što se tiče napadača, ne vidim ja baš da nemate špicu. Čolak, Kramarić, Livaja…Mogao bih tako do sutra. Sve je to kvaliteta. Ali, i Slovenija ima kvalitetu. Imamo i mi neka imena koja znače nešto u Europi. Ovo je susjedski dvoboj koji nosi tenzije i neka budu tenzije, ali sportske. Na Poljudu, pred ovakvom publikom želim pravu utakmicu. Igramo za svoj grb, za svoju himnu, za svoju državu i želimo dati sve od sebe", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo