BEZ MILOSTI /

Špijunaža ih jako puno koštala: Kao rezultat velikog skandala stigle žestoke kazne

Image
Foto: Profimedia

Ove kazne rezultat su velikog skandala

27.7.2024.
20:06
Profimedia
VOYO logo

Ženska nogometna reprezentacija Kanade kažnjena je oduzimanjem šest bodova na Olimpijskom turniru u Parizu, dok je izbornica Bey Priestman suspendirana na godinu dana nakon skandala sa špijuniranjem dronom, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Image
PREOKRET /

Bivši hrvatski izbornik ostao bez senzacije na otvaranju olimpijskog turnira

Image
PREOKRET /

Bivši hrvatski izbornik ostao bez senzacije na otvaranju olimpijskog turnira

Na godinu dana suspendirani su i pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi, dok je Kanadski nogometni savez kažnjen sa 200.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dužnosnici su proglašeni odgovornima za uvredljivo ponašanje i kršenje načela fair playa u vezi s korištenjem bespilotnih letjelica," objavila je FIFA.

Ove kazne rezultat su velikog skandala kojeg su Kanađani izazvali uoči početka Olimpijskih igara u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priestman i njezina dva asistenta, pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi, ulovljeni su kako su dronovima špijunirali treninge suparničkog Novog Zelanda prije prve utakmice prošle srijede. Zanimljivo, Kanada je pobijedila sa 2-1 nakon preokreta.

Engleska trenerica, koja je predvodila Kanadu do naslova olimpijskog pobjednika u Tokiju 2021. godine, već je suspendirana od strane nacionalnog nogometnog saveza, a zatim je uklonjena s olimpijskog turnira. Sada joj je zabranjeno bavljenje nogometom na godinu dana.

Kanada se trenutačno nalazi na začelju skupine A s minus tri boda (tri su joj već oduzeta). Na vrhu je Francuska s tri boda, dok su na 'nuli' Kolumbija i Novi Zeland.

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije najbolje ekipe iz svake od tri skupine, te dvije najbolje trećeplasirane ekipa, pa Kanađanke još uvijek mogu dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo