KAKVO UKLIZAVANJE: / Real u zadnjim sekundama pokvario Barceloni praktički već dovršen transfer

Image
Foto: AFP, NELSON ALMEIDA

I prije početka nove nogometne sezone Real Madrid i Barcelona igraju El Clasico. Ovog puta ne na travnjaku, već na tržištu.

4.7.2016.
9:27
AFP, NELSON ALMEIDA
VOYO logo

Prema pisanju AS-a, Barcelona je došla na milimetar od potpisa ugovora s iznimno talentiranim brazilskim napadačem Gabrielom Jesusom. Riječ je o 19-godišnjem članu Palmeirasa, trenutno prvom strijelcu brazilske Serije A s devet golova, odnosno dečku koji je zabio 19 golova u posljednjih 29 nastupa za klub.

Podijeljeno vlasništvo

Barcelonin bratzilski skaut je mjesecima radio na transferu, a predsjednik katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu je prije nekoliko dana praktički potvrdio dogovor. Barcelona je pritom trebala platiti odštetu od 24 milijuna eura, a mladić bi još neko vrijeme ostao na posudbi u Palmeirasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u posljednji trenutak je u igru za Gabriela utrčao i Real Madrid. Europski prvaci su se držali po strani sve dok ih njihov direktor za južnoameričko tržište Juni Calafat nije upozorio da će izgubiti igrača budućnosti ako odmah ne reagiraju. Real je u konačnici pristao platiti istu odštetu kao Barcelona, ali je igraču ponudio veću plaću. I sada se čeka odluka nogometaša i njegovih savjetnika...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu operaciju komplicira situacija tako tipična za Brazil. Vlasništvo nad igračem je, naime, podijeljeno pa tako samo 30 posto pripada Palmeirasu, a više od 50 posto je u rukama različitih agenata. Tko god na kraju uspije dovesti Gabriela, morat će pripremiti i značajan iznos za provizije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo