Prijateljski susret / Kakva šteta: Hrvatska odigrala neriješeno sa Slovenijom nakon primljenog gola u 90. minuti

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Utakmicu pratite u live tekstualnom prijenosu na RTL.hr, kao i prve izjave nakon završetka susreta.

26.3.2022.
17:15
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u pripremnom dvoboju u Dohi sa Slovenijom 1-1 (1-0)., te osigurala drugu jakosnu skupinu na ždrijebu SP-a.

Pogodak za Hrvatsku postigao je Andrej Kramarić (39),a  za Slovence Jaka Bijol (90+1).Bila je to prva utakmica Hrvatske u 2022. godini, a u utorak na istom stadionu igraju s Bugarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je uspješno apsolvirala prvu u nizu pripremnih utakmica za SP 2022, odigravši 1-1 s uvijek neugodnom Slovenijom, ali ostaje žal za pobjedom jer su Slovenci izjednačili iz prve prave šanse u 91. minuti.

Po treći puta u godinu dana sastali su se Hrvatska i Slovenija, ovaj puta na skoro praznom stadionu Education City, na kojem će se igrati utakmice SP-a, a zanimljivo je da su oba izbornika - Zlatko Dalić i Matjaž Kek, ovu utakmicu iskoristili da uvježbavaju novi sustav igre 3-5-2. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
Foto: Pixsell / RTL.hr

UŽIVO

HRVATSKA - SLOVENIJA 1-1

90+2' Gol Slovenije! Bijol zabija za izjednačeni rezultat nakon ubačaja iz kornera. Utakmica je minutu poslije završila, Hrvatska i Slovenija odigrali su bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Oršić skoro trese mrežu Slovenije! Fantastična prilika za Dinamovog veznjaka koji je izbacio slovensku obranu na lijevoj strani terena. Samo napad prije Slovenija je zaprijetila Hrvatima, a spašavao nas je dvaput Gvardiol s gol-linije.

85' Odlična šansa za Hrvatsku! Vlašić dodaje Livaji na šesnaestercu, ali lopta prolazi nešto pored slovenskih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Slovenija radi još tri zamjene. Karničnik, Sikošek i Zajac izlaze iz igre, a ušli su Stojanović, Črnigoj i Zahovič.

76' Majer pada u šesnaestercu, ali ništa od penala za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Još promjena radi Dalić. Ušli su Vlašić, Oršić i Vida. Na klupu su otišli Ćaleta-Car, Perišić i Kramarić. 

69' Promjene radi i izbornik Zlatko Dalić. Ušao je najbolji strijelac HNL-a, Marko Livaja, a snjime i Majer i Pašalić. Izašli su Modrić i Kovačić, kao i Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Tri zamjene za momčad Matjaža Keka. Ušli su Verbič, Stankovič i Šeško, dok su van terena izašli Šporar, Lovrić i Čerin.

55' Pokušaj Perišića zaustavlja Oblak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' Odlična kombinacija Kramarića i Budimira! Napadač Hoffenheima očito je vrlo raspoložen ovaj susret. Odigrao je dupli pas s partnerom u napadu, ali slovenska obrana je bila spremna. Hrvatska je dodala još dvije odlične prilike, Modrić je ponovno pucao, a Juranović je poslao udarac malo iznad grede.

51' Naša lijeva strana nastavlja biti kobna za Slovence. Kramarić je poslao Modriću povratno dodavanje, ali udarac Realovog veznjaka završio je u rukama Jana Oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Nastavljamo kvalitetno graditi napade. Ovoga puta Modrić je doda Kramariću, koji je uputio udarac prema golu. Ipak, završio je u bloku, a Slovenija je pokušala odigrati brzu kontru koja je uklonjena.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Hrvatska je dominirala prvim dijelom utakmice i Sloveniji nije dozvolila niti udarac prema našim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1' Gotovo je prvo poluvrijeme. Hrvatska zahvaljujući pogotku Kramarića ima minimalnu prednost od 1-0.

42' Odlična prilika za Hrvatsku, kojoj se otvorio teren pogotkom Kramarića. Perišić je Budimiru poslao loptu na peterac, ali ponajbolji golman svijeta Jan Oblak bio je spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' GOL HRVATSKE!!!! Andrej Kramarić iskoristio je pogrešku obrane Slovenije i zatresao mrežu nakon što se našao oči u oči s vratarom. Hrvatska vodi 1-0!

30' Hrvatska trenutno ima 57 posto posjeda, a Slovenci 43 posto. Za sada je jedini udarac prema vratima onaj od Jakića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Prvi korner za Hrvatsku. Odigrali smo kratki korner, nakon kojeg je Modrić ubacio u šesnaesterac. Lopta je došla do Kramarića, kojeg je slovenska obrana brzo zatvorila. Akcija je završila neuspješnim dodavanjem Kovačića Modriću, koji je završio van terena

14' Gvardiol čisti slobodni udarac Slovenaca u korner, a Livaković hvata ubačaj iz kuta u ruke. Za sada obrana Hrvatske bez greške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' Prvi udarac utakmice uputio je Jakić, ali slovenska vrata nisu ozbiljno ugrožena.

9' Prilično mirna utakmica. Obje momčadi pokušavaju uspostaviti kontrolu nad terenom. Momčad s posjedom biti će u očitoj prednosti, s obzirom na visoke temperature u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' Utakmica je kratko zaustavljena nakon što je Andraž Šporar ostao ležati nakon duela s Kovačićem. Sa Slovencom je, ipak, sve u redu.

2' Dobar početak Hrvatske. Igra se s loptom u nogama, a zaprijetili smo već u drugoj minuti s ubačajem Perišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15:00 - Počeo je prijateljski susret između Hrvatske i Slovenije!

Hrvatska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo