KAKVA PRIČA: / Pola Europe želi napadača za kojeg je malo tko u Hrvatskoj čuo!

Image
Foto: AFP, Goran Stanzl/PIXSELL

Aktualni talijanski prvak Juventus ozbiljno je zagrizao za hrvatskog napadača Antu Budimira koji oduševljava igrama u dresu vodeće momčadi Serije B Crotonea.

25.1.2016.
11:02
AFP, Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Mediji na Apeninskom poluotoku već su izvještavali o navodnom zanimanju Juventusa za 24-godišnjeg nogometaša, a u ponedjeljak se o akciji njegova dovođenja raspisao i torinski dnevnik Tuttosport, inače dobro obaviješten o zbivanjima u redovima europskog doprvaka. Spomenuti dnevni list tvrdi da je direktor Juventusa Beppe Marotta krenuo u realizaciju posla i da bi Budimir od ljeta trebao postati član Stare dame.

Novi Mandžukić

Budimir je trenutno član Crotonea, kluba čiji je trener hrvatski stručnjak Ivan Jurić. S deset je golova drugi strijelac Serije B i jedan od glavnih aduta Jurićeve momčadi koja grabi prema prvoj ligi. Svojom konstitucijom i igrom mnoge podsjeća na Marija Mandžukića, a time je privukao i Juventusove čelnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina je da je Budimir pod ugovorom s njemačkim St. Paulijem, koji ga je posudio Crotoneu, ali talijanski ga klub na kraju sezone ima pravo otkupiti za milijun eura. Tuttosport ističe da će tako i biti, te da će ga nakon toga Crotone prodati najboljem ponuđaču. Juventus je tu u prednosti, a prvi korak u realizaciji posla je 20-godišnji španjolski stoper Pol Garcia kojeg Torinezi ovog siječnja namjeravaju posuditi Crotoneu, te tako steći 'pole position' kad kalabrijski klub bude prodavao nekadašnjeg igrača zaprešićkog Intera i Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimir se tako našao u prilično nevjerojatnoj situaciji. Kad je odlazio iz Hrvatske, malo je tko za njega znao, ni u njemačkoj drugoj ligi se nije proslavio, a sada je u situaciji da se za njega bori jedan od najjačih europskih klubova. A prema tvrdnjama Tuttosporta, to nije sve: ovog 24-godišnjaka navodno prate i Inter, Arsenal, Lazio i Atletico Madrid!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo