Kakva odluka: Veterana vraćaju u prvu momčad Dinama!

Trener Zoran Mamić odlučio je u prvu momčad Dinama u 4. kolu Europske lige na gostovanju kod PSV-a postaviti 34-godišnjeg Jerka Leku. Razlog?

6.11.2013.
11:09
VOYO logo

Leko je posljednji put europsku utakmicu počeo u prvoj momčadi prije više od godinu dana, protiv Maribora u Maksimiru, a Dinamovi navijači pamte i njegov nastup protiv Austrije u Beču ovoga ljeta. Jerko je tada bio djelomični krivac za gol koji je Dinamo izbacio, a Austriju uveo u Ligu prvaka.

Podsjetimo, Dinamo je vodio 3:1, kad je Zoran Mamić u svom debiju na klupi Modrih odlučio zatvoriti utakmicu, uvevši Leku, koji nije mogao parirati brzim igračima Austrije. Kod gola za sudbonosnih 3:2 Leko je u izravnom duelu s protivničkim igračem mlako reagirao na lijevoj strani i dopustio centaršut nakon kojeg je pao gol odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić očito nije smatrao da je napravio grešku i Leki u posljednje vrijeme sve češće pruža priliku, a sada će je imati i protiv mladih brzih igrača PSV-a koji se prošloj utakmici u Maksimiru i nisu baš proslavili. Uz Leku bi u veznom redu trebali zaigrati Brozović i Antolić, u odsutnosti ozlijeđenog Arijana Ademija, a Sammir će ponovno biti u vrhu napada, kao lažna špica u trokutu s Fernandesom i Soduanijem.

//www.youtube.com/embed/x7oIavQLA6s

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamovci su u srijedu ujutro otputovali u Nizozemsku te najavili osvajanje sva tri boda.

"Pokazali smo u prvoj utakmici da možemo, a 'zaštekala' je realizacija i ako ponovimo utakmicu kao u Zagrebu, onda možemo dobiti", izjavio je Domagoj Antolić za službenu Dinamovu stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mlada su ekipa, rade dosta grešaka u sredini, ali imaju stvarno dobre bokove te igrače koji mogu proći jedan na jedan. Općenito me se nisu jako dojmili u prvoj utakmici, trebali smo dobiti, ali nažalost nismo i želimo to napraviti tamo. Nisu u nekoj formi, posljednjih par tjedana igraju lošije, mi smo se dignuli, odlično igramo i želimo to nastaviti jer samo pravom partijom možemo odnijeti bodove kući", dodao je njegov kolega iz veznog reda Marcelo Brozović.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo