PROMJENE U NAJAVI / Xavijeva Barcelona izgledat će zastrašujuće. Dinamovac, ponajbolji napadač svijeta, megapopularni veznjak i - veliko razočaranje

Image
Foto: Profimedia

U nekoj idealnoj situaciji svi bi ti igrači vjerojatno odmah potpisali za Barcelonu, ali...

5.11.2021.
13:20
Profimedia
VOYO logo

Xavi Hernandez novi je trener Barcelone. Objavio je to na Twitteru njegov bivši klub Al-Sadd koji je potvrdio da legenda Barcelone seli na klupu katalonskog diva. Znalo se već i prije da će on doći na klupu Barce, a španjolski mediji već su se poigrali s budućim sastavom Barcelone.

El Nacional je objavio tekst u kojem navode da će Barcelona Xaviju dovesti četiri pojačanja i to ne bilo kakva, već su to megapojačanja. Tvrde da Barcelona želi dovesti Danija Olma, Erlinga Haalanda, Paula Pogbu i Julesa Koundea. S njima četvoricom i pojedinim igračima iz postojećeg kadra, Barcelona bi ponovo postala nogometna velesila, međutim, postoji problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLUŽBENO POTVRĐENO /

Xavi Hernandez novi je trener Barcelone

Image
SLUŽBENO POTVRĐENO /

Xavi Hernandez novi je trener Barcelone

U nekoj idealnoj situaciji svi bi ti igrači vjerojatno odmah potpisali za Barcelonu, ali problem je taj što Barcelona trenutno nema novca niti za isplatu cijele odštete bivšem treneru Ronaldu Koemanu, a kamoli da plati spomenute igrače i namiri njihova golema primanja.

Trenutni dug Barcelone iznosi oko milijardu i 350 milijuna eura, a nedavno se u španjolskim medijima pojavila informacija da će Barcelonin budžet za transfere u sljedećem prijelaznom roku biti tek 20 milijuna eura, a to nije dostatno niti za jednogodišnju plaću Pogbe, a kamoli za sve ostalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Erling Haaland

Ne mogu dovesti nikoga

Haaland, kojeg želi dovesti gotovo svaki bogatiji klub "lige pet", u ovom trenutku košta oko 150 do 200 milijuna eura, dok mu odštetna klauzula pada tek sljedećeg ljeta, ali u svakom slučaju plaća će mu biti pregolema. Što se Pogbe tiče, njegova bi odšteta bila manja, nagađa se oko 60 milijuna eura, ali opet njegova bi plaća bila astronomska jer je jedan od najpopularnijih nogometaša svijeta.

Možda je najrealniji transfer Danija Olma. Barcelona ga je pokušala dovesti za 75 milijuna eura u finišu ljetnog prijelaznog roka, ali nisu uspjeli i sada bi se ponovo mogli okrenuti svom bivšem omladincu i nekadašnjoj zvijezdi zagrebačkog Dinama. Olmo je trenutno ponajbolji igrač Leipziga i teško da će ga pustiti za manje od tih 75 milijuna eura, ali Olmo vjerojatno neće tražiti baš toliko visoka primanja kao ova dvojica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Koundeom je najveći problem taj što ga traži pola Europe. Traže ga Real Madrid, Chelsea, Liverpool i još mnogi drugi, a njegova je odšteta procijenjena negdje na 60 milijuna eura. Dakle, osim što je i on skup, Barcelona će imati i žestoku konkurenciju ako ga želi dovesti.

Na papiru ta Xavijeva Barca izgleda zastrašujuće, ali zbog teškog financijskog stanja u klubu, navijači bi se mogli razočarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo