Kakav šok: Hajduk prošao najgore što je mogao!

U Nyonu je održan ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka, a u tijeku je ždrijeb Europske lige.

15.7.2011.
12:26
VOYO logo

Ždrijeb u Nyonu nije baš bio naklonjen Dinamu, ali što će onda tek reći u Hajduku, Varaždinu i Splitu. Hrvatski prvak je u 3. pretkolu bio nositelj, a protivnik će mu biti pobjednik susreta HJK Helsinki - Bangor City. Hajduk je izvukao najgoreg mogućeg protivnika - engleski Stoke, a Split će igrati protiv pobjednika dvoboja između Fulhama i sjevernoirskog Crusadersa.

Varaždin je, pak, naletio na Dinamo iz Bukurešta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je zapravo na kraju prošao najbolje, barem sada tako izgleda. Prvak Finske Helsinki je u prvom susretu na u gostima slavio protiv velške momčadi identičnim rezultatom kao i Dinamo protiv Neftçija, 3:0, i za očekivati je da će modri morati putovati na teško gostovanje u Finsku.

Bangor City - Helsinki 0:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finci nisu nimalo bezazleni protivnici, baš suprotno, jedna su od onih neugodnih momčadi koje vrlo lako mogu šokirati jače momčadi. Ove sezone u nacionalnom prenstvu melju sve pred sobom, pa tako, primjerice, nakon 15. kola imaju 39 bodova, odnosno 13 pobjeda i samo dva poraza uz facinantnu gol-razliku 43-12. Kod kuće, uz to, ne znaju za poraz.

Vrijednost momčadi HElsinkija je 7,5 milijuna eura, dok igrači Dinama vrijede 46, 5 milijuna eura. Inače, za finsku momčad igra i legendarni Jari Litmanen, koji je aktivan iako mu je 40 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Maksimiru nisu htjeli javno reći koga bi željeli izbjeći, jasno je da bi najneugodniji protivnici bili Litex, Maribor i Slovan iz Bratislave.

U kvalifikacijama za Europsku ligu Hajduk je smješten u šestu od sedam skupina ždrijeba, a potencijalni suparnici su mu Stoke City, Sparta Prag, Hearts te bolji iz susreta Anorthosis Famagusta - Gagra i Glentoran - Vorskla Poltava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin i Split treće pretkolo tek trebaju izboriti. Mogući protivnici Varaždina su već uglednija imena - Palermo, Dinamo Bukurešt, Karpaty, te pobjednik iz susreta Tauras - Den Haag, Reykjavik - Žilina.

Uspije li Split izbaciti Domžale, mogao bi u Dugopolju ugostiti Fulham, a u igri su još PAOK, Brondby, te bolji iz dvoboja Metalurg Skoplje - Lokomotiv Sofia, Hafnarfjördur - Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107140688006 arti-201107140712006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo