KAKAV 'ROLLERCOASTER' U PRVOJ HNL: / Istra smijenila trenera, ali zato stiže talentirani mladi veznjak iz Manchester Uniteda

Image

Pojavila se vijest kako Istra radi na dolasku mladog velškog nogometaša iz redova Manchester Uniteda

11.2.2021.
20:45
VOYO logo

Nova smjena trenera u Prvoj HNL. Fausto Budicin više nije trener NK Istre 1961, a odlukom vodstva kluba ovu dužnost obavljat će Danijel Jumić, dosadašnji voditelj nogometne škole u pulskom prvoligašu, objavio je u četvrtak navečer pulski klub na svojim stranicama.

Dosadašnji trener Budicin proveo je uz "zeleno-žute" šest mjeseci te je u tom razdoblju vodio Istru 1961 kroz 18 službenih utakmica odnosno 17 prvenstvenih i jednu kup utakmicu ostvarivši pritom četiri pobjede, četiri remija i deset poraza. Presudilo mu je pet minimalnih uzastopnih prvenstvenih poraza protiv Rijeke (1-2), Osijeka (0-1), Hajduka (0-1), Dinama (0-1) i Šibenika (0-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trener Puljana Danijel Jumić posljednjih godinu i pol dana bio je voditelj nogometne škole pulskog prvoligaša dok je prije toga sedam godina bio u porečkom trećeligašu Jadranu, od toga četiri godine kao voditelj nogometne škole a tri kao trener prve momčadi.

Inače, Jumić je na početku ove sezone, prije angažmana Fausta Budicina, već vodio pulsku momčad u Prvoj HNL na utakmicama s Dinamom (0-1) i s Hajdukom (0-2). Istra 1961 se trenutačno nalazi na posljednjem mjestu Prve HNL sa 13 bodova, dva manje od Lokomotive na devetoj poziciji, te šest manje od Varaždina koji je osmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

10.02.2012., Sibenik - Zaostalo 15. kolo Prve HNL, HNK Sibenik - NK Istra 1961. Trener Istre 1961 Fausto Budicin.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Stiže im igrač Uniteda?

Isto tako, pojavila se vijest kako Istra radi na dolasku mladog velškog nogometaša iz redova Manchester Uniteda, Dylana Levitta. Levitt je prošao omladinsku školu Uniteda, a zadnju polusezonu proveo je na posudbi u Charlotnu gdje očito nije zadovoljio.

Levitt ima i pet nastupa za seniorsku reprezentaciju Walesa, a prema Transfermarktu vrijedi 675 tisuća eura. Za sada još nije poznato u kakvom aranžmanu stiže u Pulu, je li riječ o posudbi ili će ga Istra otkupiti od Uniteda. U svakom slučaju čini se zanimljivo pojačanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo