KAKAV BI TO POTPIS BIO ZA KRAJ KARIJERE: / Mandžukić bi mogao završiti u redovima engleskog velikana? 'Slobodan je, možda ga dovedu'

Image
Foto: Profimedia

Možda bi mu mogla uletjeti ponuda koju neće moći odbiti

6.8.2020.
12:43
Profimedia
VOYO logo

Otkako je raskinuo ugovor s katarskim Al Duhailom, bivši hrvatski reprezentativac, Mario Mandžukić, u potrazi je za novim klubom. Pomno bira Mandžukić gdje će nastaviti karijeru, ponuda navodno ima, ali srebrni Vatreni ne želi karijeru završiti bilo gdje.

Spominjali su se turski Bešiktaš, Fenerbahče, pa i poneki talijanski prvoligaš poput Verone, Fiorentine, bilo je govora i o odlasku u Rusiju, ali na kraju se ništa od toga nije realiziralo. Međutim, možda bi mu mogla uletjeti ponuda koju neće moći odbiti. Naime, bivši veznjak Manchester Uniteda, Owen Hargreaves, preporučio je Mandžukića svom nekadašnjem klubu i posao bi, realno, mogao biti ostvariv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United ovoga ljeta planira dovesti ponajboljeg mladog krilnog napadača u Europi, Jadona Sancha, ali morat će ga platiti oko 120 milijuna eura. To pak znači da baš i neće moći pojačavati konkurenciju u ostalim linijama, pa je Hargreaves kazao da Mandžukić tu ne bi bio loša opcija.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

(180711) -- MOSCOW, July 11, 2018 () -- Mario Mandzukic of Croatia celebrates victory after the 2018 FIFA World Cup semi-final match between England and Croatia in Moscow, Russia, July 11, 2018. Croatia won 2-1 and advanced to the final., Image: 377581420, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS excluding China- Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Cao Can / Avalon Editorial / Profimedia

Postoji samo jedan problem

Podsjetimo samo, United je tražio Mandžukića u prethodna dva prijelazna roka, ali posao se nije ostvario i Mandžukić je odabrao zimus bogatiju ponudu katarskog kluba. No, sada je priča malo drugačija jer se Hrvat vjerojatno zažlio vrhunskog nogometa i valjda želi karijeru okončati u nekom respektabilnom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Manchester United definitivno je bio jedna od najboljih obrambenih momčadi lige, ali u pogledu golova bio je daleko iza Liverpoola i Manchester Cityja. Može pokušati dovesti napadača koji bi zabio 20 golova, ali mislim da bi bilo bolje da dovede Sancha, a zatim možda Mandžukića kao slobodnog igrača", rekao je Hargreaves.

Jedini problem koji se tu nazire jest činjenica da Mandžukić ima 34 godine i ona Old Traffordu on bi bio tek privremeno riješenje. Dakle, vjerojatno bi dobio kratkoročan ugovor i bio bi zamjena za Anthonyja Martiala. Pitanje je samo hoće li se pomiriti s takvim statusom ili će tražiti klub koji će mu garantirati minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo