JUVENTUS PREDSTAVIO SARRIJA: / Talijanski stručnjak tek usputno spomenuo Mandžukića, ali o Higuainu nije prestajao pričati

Image
Foto: Profimedia

Nakon odlaska Massimiliana Allegrija stigao je nasljednik

20.6.2019.
12:41
Profimedia
VOYO logo

Talijanski stručnjak MaurizioSarri predstavljen je kao novi trener Juventusa. Tamo je stigao nakon što je prošlu sezonu proveo u Chelseaju dok je tri sezone ranije bio trener Napolija, velikog Juveovog rivala.

O ključnim igračima

Sarri je na početku rekao da ga čeka veliki posao i da neće mijenjati svoje metode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je drugačije je karakter igrača. Napoli je imao timske igrače. Chelsea je bio sastavljen od tehnički vrlo spremnih igrača. Bili smo praktično nepobjedivi posljednja dva ili tri mjeseca. Sada ću raditi s dečkima koji su već šampioni. Ali ideja ostaje ista. Kada igrač ima kvalitetu kakvu imaju Dybala ili Cristijano, onda može igrati na bilo kojoj poziciji. Ono što će se promijeniti je način na koji se shvaća uloga nogometaša u momčadi. Tražio sam razgovor s nekolicinom igrača kako bismo razmijenili ideje. Shvatio sam da je važno znati kako se i oni osjećaju. Allegri mi je ostavio veliki zadatak. Znamo se dobro i neće biti lako osvojiti sve što je on osvojio proteklih pet godina", rekao je i nastavio.

"Napadači zaista mogu sve promijeniti. U posljednjoj trećini terena igraju vrhunski igrači koji čine razliku. Ronaldo je tu, i Dybala, Costa je potencijalno takav, ali nije konzistentan. Igrači koji čine razliku su najtalentiraniji i oko njih se gradi momčad. Nisam spomenuo Higuaina i Mandžukića. Nemam cijeli popis igrača na raspolaganju. Samo sam ove naveo kao primjer. Nikoga nisam otpisao", kazao je Sarri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je potom kako bi je samo na Higuainu odluka o ostanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate da mi je drag. On je član Juventusa i razgovarat ćemo kad se vrati s odmora. On je takav igrač da može igrati s bilo kim. Sve ovisi o njemu. Prošla sezona mu je bila teška, ali po meni ispred sebe ima još 3-4 godine na visokoj razini“, izjavio je.

Napoli

Napoli je bio jedna od tema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom posljednjih mjeseci tamo imao sam dvojbe, a u tom periodu imenovan je Ancelotti. Imao sam ponude iz Italije, ali sam otišao u inozemstvo. Imao sam sjajno iskustvo u Premier ligi. Međutim, kad sam dobio poziv iz Juventusa bila je to kruna moje karijere. Nikada u 30 godfina nitko nije na taj način pokazao da me želi", kazao je.

U Napoliju su ga prozvali izdajicom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobio sam neke osobne poruke od igrača. S vremena na vrijeme igrači kažu nešto kako bi se uklopili u okruženje. Tri sam godine bio tamo i iz respekta prema njima lani sam otišao u inozemstvo. Želio sam se vratiti i prihvatio sam ponudu Juvea", poručio je.

Ispričao je kao je i Premier liga miljama ispred Serie A što se tiče strukture i organizacije, ali da su oni ispred kad je u pitanju klupska organizacija i taktika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Juventus će ići po Ligu prvaka, ali postoji osam ili devet klubova koji su u istoj situaciji. Po meni je veća odgovornost postići rezultat i Italiji", kazao je.

O Ronaldu

"Trenirao sam brojne velike igrača, ali s njim i ja idem razinu iznad. Iza njega su svi rekordi i volio bih mu pomoći da dođe do još nekog", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je još malo progovorio o napadačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kvalitetni igrači poput Dybale i Ronalda mogu igrati na bilo kojoj poziciji. Uloga središnjeg napadača je središnja i ostatak momčadi se mora prilagoditi", bio je jasan.

Reakcije s Twittera

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo