Crnogorac 'bombom' u rašlje rasplakao Zlatana!

Juventus je s 2:2 protiv Milana izborio 14. nastup u finalu Talijanskog kupa nakon što su u Torinu sačuvali 2:1 prednost iz prve utakmice.

21.3.2012.
9:05
VOYO logo

Nakon 90 minuta igre u Torinu, Milan je uzvratio 2:1 pobjedom i izborio produžetke. Crnogorac Mirko Vučinić u šestoj je minuti prvog produžetka sjajnim pogotkom s preko 30 metara, nakon mnogobrojnih ranijih pokušaja, napokon uspio pogoditi pod gredu Marca Amelije i domaćoj momčadi donijeti konačnu pobjedu. Bio je to šesti ovosezonski pogodak Vučinića za Juventus, od čega prvi u Kupu. U vodstvo je sastav Antonija Contea u 28. minuti utakmice doveo Alessandro Del Piero svojim trećim ovosezonskim pogotkom, dok su rezultat pogocima u drugom dijelu preokrenula ovozimska Milanova pojačanja, Alžirac Djamel Mesbah i Argentinac Maxi Lopez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopez je uoči drugog poluvremena zamijenio Zlatana Ibrahimovića, koji je počeo utakmicu unatoč prehladi koju je nedavno prebolio. Posljednji put Torinezi su u Kupu slavili davne 1995. godine. Ukupno imaju devet naslova.

U Francuskoj pak šok za Marseille. Poveo je trećeligaš Quevilly već u 6. minuti susreta preko Juliena Valera, a to je vodstvo na semaforu stajalo sve do pred sam kraj utakmice. Tada je, u 85. minuti, Löic Remy zabio za 1:1, šokirao domaće navijače i odveo utakmicu u produžetak. http://video.rutube.ru/ee8e1dd5e583dae0b0fab8f9922016ac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih 15 minuta završilo je bez pogodaka, a onda su u drugih petnaest pala čak tri. Najprije je John-Christophe Ayina po drugi put doveo domaćine u vodstvo u 111. minuti, da bi Marseille, tek što je krenuo s centra, ponovno preko Remyja, izjednačio rezultat. No, ni to nije slomilo domaćine koji su još jednom poveli u 117. minuti, ali ovog puta za četvrtfinaliste Lige prvaka spasa više nije bilo. Strijelac je ponovno bio Ayina. Podsjetimo da je senzacija ovogodišnjeg Francuskog kupa aktualni trećeligaš koji se grčevito bori za ostanak u tom društvu. Trenutno ima samo bod više od 17. Beauvaisa koji drži posljednje mjesto koje vodi u niži rang natjecanja. Recimo i da je Quevilly bio finalist kupa 1927. godine, ali i da je ovim uspjehom ponovio rezultat iz 2010. godine, kada je također igrao u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo