JOZAK SVE POJASNIO: / 'Ne želimo revolveraški rješavati probleme, zato Petev ostaje, a da nisam dinamovac, navijao bih za Rijeku'

Image
Foto: PIXSELL

Ivajlo Petev "preživio" je u jučer najteži dan otkako je, krajem rujna prošle godine, postao trener Dinama.

27.4.2017.
9:53
PIXSELL
VOYO logo

Na izvanrednoj presici u klubu, novinarima se obratio sportski direktor Romeo Jozak koji je još jučer potvrdio da Dinamo neće mijenjati trenera.

Image
KRIZNI SASTANAK PROŠAO BEZ PROMJENE, JOZAK PRIOPĆIO: /

'Petev ostaje trener, sve detalje pojasnit ću sutra na presici u 10 sati'

Image
KRIZNI SASTANAK PROŠAO BEZ PROMJENE, JOZAK PRIOPĆIO: /

'Petev ostaje trener, sve detalje pojasnit ću sutra na presici u 10 sati'

Odlučili smo se na kontinuitet

"Ivajlo Petev ostaje trener Dinama. Kad se sve oduzme i zbroji, odlučili smo se na kontinuitiet, zapravo, potvrdili smo kontinuitet koji smo već ranije dogovorili. Idemo dalje. To je to", kazao je sportski direktor Romeo Jozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo 24 sata prije utakmice imali Izvršni odbor kluba na kojem smo se dogovorili kako podržavamo trenera, pa bi bilo neozbiljno samo 24 sata kasnije okrenuti mu leđa. No, ne možemo reći da nas nije pokolebala i poljuljala činjenica iz Koprivnice, mi smo također ljudi od krvi i mesa".

"Petevu je rečeno da nismo zadovoljni izvedbom momčadi, ne treba to biti kako prije 5, 10 godina, kad je bilo 70 faulova na derbiju protiv Hajduka, ali ne može biti samo pet. Ni jedan faul u 1. poluvremenu u Koprivnici, to nije prihvatljivo. Protiv Hajduka deset. Jedan Juve protiv Barce napravi dva ili tri puta više", dodao je Jozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petev mora podići momčad, rezultat je u drugom planu.

'Momčad mora izgledati bolje, rezultat nije imperativ'

"Dobio je jedini naputak da momčad mora izgledati bolje, nema imperativ rezultata! Ovo je kriza, a krize su sastavni dio nogometnog posla. I Barcelona je u krizi nakon jedne izgubljene utakmice, to su normalne stvari u klubu", dodao je Jozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želimo revolveraški rješavati probleme u klubu. Kontinuitet je najbolje rješenje, potvrdilo se to u slučaju Zorana Mamića".

Čak se i Jozak spominjao kao potencijalni nasljednik Peteva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, da u opisu posla sportskog direktora, mora me zanimati klupa Dinama, ali sam spreman po deklarativnoj funkciji preuzeti odgovornost."

Mnogi i dalje misle da će se na ljeto u klub vratiti Zoran Mamić koji trenutačno vodi Al-Ain, klub iz Emirata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome nije bilo govora", kazao je Dinamov sportski direktor.

'Da nisam dinamovac, navijao bih za Rijeku'

Jozak se nedavno proslavio izjavom da Rijeka ne treba graditi dodatnu tribinu jer neće igrati Ligu prvaka. Jozak je sad objasnio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam rođen u Rijeci, tamo je pokopana moja majka, rijeka je moj grad. Da nisam dinamovac, navijao bih za Rijeku. To je bila jedna sportska psihološka provokacija, planska. Te iste večeri čuo sam se s nekim ljudima iz Rijeke koji su razumijeli moj potez. Biti ćemo prvi koji ćemo čestitati Rijeci na naslovu, naravno, ako ga osvoje i plasiraju se u Ligu prvaka. To je bila jedna pozitivna, borbena provokacija, koja, eto, nije uspjela", pojasnio je Jozak.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo