NOVI ODLAZAK / Još jedan iskusan Čačićev adut napustio Maksimir: 'Od srca ti hvala'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Službeno nije objavljena visina odštete koju će Dinamo dobiti za njega no domaći mediji tvrde da je riječ o cifri oko 2 milijuna eura

30.1.2023.
11:07
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Dinamo prodao Mislava Oršića, svog najubojitijeg igrača proteklih sezona, učestalo se pričalo o novim kandidatima za odlazak. U fokusu su u prvom redu bili reprezentativci Dominik Livaković, Josip Šutalo i Bruno Petković, a osim za njih ozbiljan interes postoji i za kapetana Arijana Ademija kojeg Ante Čačić nije spreman pustiti.

Pomalo iza kulisa na Maksimiru se skuhao jedan drugi transfer, a riječ je o prodaji Danca Rasmusa Lauritsena čiji je transfer i službeno potvrđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HNL PROLJEĆE /

NAVIJAČKA GALERIJA Fantastična atmosfera na krcatom Aldu Drosini, Boysi poslali znakovitu poruku

Image
HNL PROLJEĆE /

NAVIJAČKA GALERIJA Fantastična atmosfera na krcatom Aldu Drosini, Boysi poslali znakovitu poruku

'Potpisao je jednu od najvećih pobjeda'

Službeno nije objavljena visina odštete koju će Dinamo dobiti za njega no Germanijak tvrdi da je riječ o cifri oko 2 milijuna eura. Transfermarkt Lauritsena cijeni na četiri godine, a njemu je ostala još godina i pol ugovora s Dinamom, no nije bio zadovoljan statusom te je tražio odlazak pa je s toga odšteta ispod cijene koju je u drugim okolnostima klub s Maksimira mogao dobiti.

'Izdržao je 120 minuta nezaboravne borbe protiv Tottenhama, potpisao jednu od najvećih pobjeda u povijesti maksimirskoga kluba, u nešto dulje od dvije godine osvojio četiri trofeja i dvaput prezimio s plavima na europskoj sceni', napisao je Dinamo u oproštajnoj poruci podsjetivši na najveći uspjeh Danca u Modrom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ras, od srca ti hvala na svemu i želimo ti sreću u nastavku karijere', poručili su iz Dinama.

Osvojio je četiri trofeja s Modrima

Rasmusen je u Zagreb stigao u listopadu 2020. za 1.6 milijuna eura iz Norrkopinga, a njegova nova destinacija je Brondby.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je stigao na Maksimir brzo se prometnuo u standardnog stopera, a došao je i pred vrata reprezentacije za koju je 2021. godine dobio pretpoziv za EURO. U 80 utakmica za Dinamo upisao je tri pogotka, a s Modrima je osvojio četiri trofeja – dva prvenstva, kup i superkup.

'Došao je trenutak kad odlazim iz Dinama. Htio bih zahvaliti klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam stigao u Zagreb prije nešto više od dvije godine. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima i sretan sam što sam bio dio ove ekipe. Ali evo, to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica i slavlja i hvala na nezaboravnim trenucima', konstatirao je Lauritsen na oproštaju od Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo