ZANIMLJIVA UTAKMICA / Dinamo skoro ispustio pobjedu protiv Lokomotive: Pivarić probio Livakovića, ali i mrežu

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dinamo na vrhu ljestvice ima sedam bodova više od Hajduka (45-38), dok je Lokomotiva i dalje sedma s 19 bodova, koliko ima i osma Rijeka. U nedjelju će ovo kolo zatvoriti Osijek i Gorica, utakmicom u 15 sati te Istra 1961 i Hajduk ogledom koji počinje u 17.10 sati

28.1.2023.
19:42
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama pobijedili su Lokomotivu s 2-1 u susretu 19. kola HNL-a te tako pobjegli drugoplasiranom Hajduku na sedam bodova prednosti. Dinamo je dominirao od prve minute te je nakon prvih 45 minuta trebao imati mnogo veću prednost od tek 1-0.

Image
KRAJ DRAME? /

Prijelomna vijest: Gradski ured odlučio da Antolić neće biti smijenjen, Mamić gubi nadu

Image
KRAJ DRAME? /

Prijelomna vijest: Gradski ured odlučio da Antolić neće biti smijenjen, Mamić gubi nadu

Naime, u prvom dijelu igrači Dinama su čak četiri puta pogađali suparnički okvir vrata. Sve je počelo u 12. minuti kada je Špikić pogodio vratnicu. Deset minuta kasnije okvir vrata je naciljao i Ljubičić, a potom su u 29. minuti igrači Lokomotive sami petljali i pogodili vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između sve te sreće za goste dogodio se još niz prilika Dinama koji je napokon poveo u 35. minuti. I tada se zatresao okvir vrata gostiju, s deset metara je glavom pucao Ristovski koji je potom pratio akciju i iz drugu pokušaja doveo vodeću momčad lige u vodstvo.

U 58. minuti prvo su gosti pogodili okvir vrata, a na drugoj strani Dinamo je povećao vodstvo na 2-0. Ristovski i Špikić su odigrali lijepu akciju koju je golom zaključio Baturina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Lokomotiva se nije predala. U 65. minuti je lijepo iz voleja pogodio Pivarić i smanjio rezultat na 1-2, a lopta je prošla kroz rupu u mreži. Samo šest minuta kasnije centimetri su dijelili Cipetića od gola i izjednačenja na 2-2.

Dodatno se pojačao Dinamov strah za osvajanje tri boda u 82. minuti kada je Mišić dobio drugi žuti karton. Međutim, gosti nisu zaprijetili u završnici te je Dinamo sačuvao pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo na vrhu ljestvice ima sedam bodova više od Hajduka (45-38), dok je Lokomotiva i dalje sedma s 19 bodova, koliko ima i osma Rijeka. U nedjelju će ovo kolo zatvoriti Osijek i Gorica, utakmicom u 15 sati te Istra 1961 i Hajduk ogledom koji počinje u 17.10 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo