KALKULACIJE / Još je samo šest praznih mjesta među 16 najboljih u Ligi prvaka: U srijedu navečer još tri momčadi mogu do osmine finala

Image
Foto: Profimedia

Za odigrati je preostalo još 24 utakmice, 5. i 6. kolo u skupinama A, B, C i D, te posljednje kolo u skupinama E, F, G i H, a ostalo je šest praznih mjesta u osmini finala

29.11.2023.
10:16
Profimedia
VOYO logo

Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid i Lazio su momčadi koje su u utorak osigurale plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka te sada imamo deset poznatih klubova koji će se natjecati u nokaut fazi elitnog europskog natjecanja.

Image
MOJ IVANE, PA ŠTO SE DOGODI? /

Bebek u središtu kontroverze o kojoj bruji čitava Engleska, tamošnje legende poludjele: 'Odvratno, umri molim te'

Image
MOJ IVANE, PA ŠTO SE DOGODI? /

Bebek u središtu kontroverze o kojoj bruji čitava Engleska, tamošnje legende poludjele: 'Odvratno, umri molim te'

Ranije je to već pošlo za rukom Bayernu, Real Sociedadu, Real Madridu, Interu, Manchester Cityju i Leipzigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za odigrati je preostalo još 24 utakmice, 5. i 6. kolo u skupinama A, B, C i D, te posljednje kolo u skupinama E, F, G i H, a ostalo je šest praznih mjesta u osmini finala.

U srijedu bi mogli doznati još tri putnika među šesnaest najboljih. U skupini B to mogu napraviti Arsenal i PSV. Uoči posljednjeg kola Topnici imaju devet bodova, PSV i Lens po pet, a Sevilla samo dva. Arsenalu je dovoljan i bod na domaćem terenu protiv Lensa, a PSV to može osigurati ako Englezi budu bolji od Francuza, a oni slave kod Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do osmine finala već danas može i Napoli ako dobije u Madridu Real, a dovoljan im je i bod, ako Braga kod kuće ne slavi protiv Union Berlina. Naime, u toj skupini Real je vodeći s 12 bodova, Napoli ima sedam, Braga tri, a Union jedan bod.

Image
Foto: profimedia

I dok su u skupini D već sad sigurni Real Sociedad i Inter, skupina A, izuzev borbe za prvo mjesto koje je već potvrdio Bayern, neće danas ponuditi odgovor tko u osminu finala. Naime, Kopenhagen i Galatasaray imaju po četiri boda, a Manchester United tri. Danas će Bayern ugostiti Kopenhagen, a Galatasaray Manchester United, dok u posljednjem kolu Bavarci idu k Crvenim vragovima, a danski prvak će ugostiti turskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu odluka će pasti i u skupinama F i H. U skupini F sigurna je Borussia Dortmund, PSG ima sedam bodova, a Newcastle i Milan po pet. Parižani idu neopterećenom Dortmundu, dok će Englezi ugostiti Talijane. PSG-u je dovoljan bod u slučaju remija u Newcastleu ili pobjede Talijana. Ako Newcastle slavi, moraju se nadati da Borussia neće izgubiti kod kuće.

U skupini H situacija je potpuno jasna. Barcelona je sigurna, a o drugom putniku dalje odlučit će u međusobnom dvoboju Porto i Šahtar. Kako su obje momčadi na devet bodova, Portugalcima igra i bod da osiguraju drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka je 18. prosinca, a prve utakmice igrat će se 13. i 14. veljače iduće godine.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo