JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO KOVAČ VEĆ NEKO VRIJEME RADI S MONACOM? / Događa se to u završnici utakmice i zbog toga je sada veliki hit

Image
Image

Dokaz je to koliko zapravo korisno može biti novo pravilo o pet zamjena, ali dokaz je i koliko Kovač vrhunski radi svoj posao

30.4.2021.
13:57
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne vrste, Niko Kovač, ove sezone radi briljantan posao s Monacom. Dovukao ne monegašku momčad do vrha ljestvice i sada se bori za naslov prvaka s Lilleom i PSG-om koji na dva, odnosno, bod razlike.

Međutim, zanimljiva je još jedna situacija kod Kovača, a to je način, odnosno preciznije, tajming, u kojem njegova momčad obično zabija odlučujuće golove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZNA LI NAJSKUPLJI TRENER NA SVIJETU GDJE DOLAZI? /

Kovač je imao 'talačku krizu', a ništa drugačije neće biti ni Nagelsmannu

Monaco je u ovoj sezoni zabio 71 pogodak u ligi, a njih čak 17 zabili su igrači koji nisu započeli utakmicu od prve minute. Takav učinak nema niti jedna momčad u francuskoj Ligue 1, ali nema niti u Premiershipu, La Ligi, Bundesligi i Serie A, dakle kompletnoj "ligi pet". Isto tako, nikada u povijesti francuske lige nije viđen ovakav doprinos igrača s klupe u jednoj momčadi, što znači da je Kovač postavio vrlo važan i zanimljiv rekord.

Image
Image

Monaco's Croatian head coach Niko Kovac reacts during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and AS Monaco FC at The Parc des Princes Stadium in Paris on February 21, 2021.,Image: 592588266, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

No, uz tih 17 golova, Kovačevi igrači s klupe namjestili su ih još čak 11, što znači da su sudjelovali kod golemih 39 posto Monacovih golova. U 2021. godini na taj su način zabili 13 golova i namjestili sedam, što je gotovo 50 posto golova koje je Monaco postigao u ovoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proteklih 14 utakmica, Kovačeva momčad zabila je čak 13 golova u drugom poluvremenu utakmice, a njih šest u posljednjih 15 minuta susreta. Dokaz je to koliko zapravo korisno može biti novo pravilo o pet zamjena, ali dokaz je i koliko Kovač vrhunski radi svoj posao i zna savršeno tempirati svoje igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo