VELIKA NADA / Jedan od najboljih igrača Dinama i budući Vatreni: 'Srce je izabralo Hrvatsku'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kada je došao u Dinamo bio je nepoznanica, a sada je jedan od najboljih igrača prvaka države

11.4.2023.
17:44
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dvadesettrogodišnji Robert Ljubičić prošloga je ljeta u transferu vrijednom oko 2,5 milijuna eura napustio bečki Rapid i pojačao aktualnog hrvatskog prvaka, zagrebački Dinamo.

Ljubičić, koji je rođen i odrastao u Austriji, je u međuvremenu dobio i hrvatsko nogometno državljanstvo pa može nastupati za Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je dao intervju za Transfermarkt u kojemu je progovorio o brojnim temama.

"Čast je igrati za Dinamo"

"Neki ljudi nisu shvaćali moj transfer u Dinamo, ali nisam razmišljao o njima. Kada imaš hrvatske korijene, poziv Dinama je nešto posebno. Bila mi je i jest velika čast", rekao je Ljubičić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se osjećao spremnim za ligu Petice, ali sam istovremeno želi igrati na najvišoj razini. Dinamo je u prošlosti pokazao da može biti odskočna daska za talentirane igrače. Osim toga, od prvog dana dojmili su me se otvorenost i obiteljska atmosfera u klubu".

Došao kao vezni, završio kao bek

Ljubičić je pod bivšim trenerom dinama Antom Čačićem igrao na lijevom boku, a ne u veznom redu, što mu je primarna pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isprva je bilo neobično igrati na drugoj poziciji. Nisam bio svjestan koliko sprintova bočni igrač napravi tijekom utakmice. Moraš više razmišljati o suparničkom, ali i vlastitom postavljanju. Sada mi se jako sviđa pozicija", rekao je.

Osvrnuo se na kraju Ljubičić i na odluku da igra za hrvatsku, a ne austrijsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka nije bila laka. Lijepo sam razgovarao s Ralfom Rangnickom (austrijskim izbornikom, op. a.), ali srce mi je reklo da moram izabrati Hrvatsku. Radit ću kako bih si ispunio san i zaigrao za Hrvatsku na Europskom ili Svjetskom prvenstvu", poručio je Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo