JE LI TO ISTI ONAJ TUDOR KOJEG SU DO JUČER GAZILI U HAJDUKU? / Pogledajte što Talijani sada pišu od hrvatskom treneru

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Talijanska Gazzetta dello Sport tvrdi kako je Tudor uspio preporoditi jednog igrača kojeg su svi u klubu već odavno otpisali

1.10.2020.
16:56
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Prije malo više od mjesec dana hrvatski trener i nekadašnji reprezentativac, Igor Tudor, vrlo je neslavno završio polusezonsku avanturu u Hajduku. Trebao je tamo biti preporoditelj, nositelj novog vala splitske momčadi, trebao je konkurirati za prvo mjesto, osigurati barem Europa ligu, ali ništa od toga mu nije pošlo za rukom.

Tudor je na kraju gotovo istjeran iz kluba, a otišao je preko noći i to na iznenađenje mnogih na poziv novog trenera Juventusa Andreje Pirla. Pirlo je pozvao Tudora u svoj stručni stožer i ovaj je očito bez previše razmišljanja pobjegao iz poljudskog grotla. A u Juvenutsu? U Juventusu je Tudor kao novi čovjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno su talijanski mediji pisali kako je Tudor jedna od ključnih figura Pirlova Juventusa, kako uvelike pridonosi održavaju odnosa u svlačionici i kako pomaže treneru pri slaganju taktike, odnosno pri defenzivnom segmentu.

Image
Foto: Profimedia

Igor Tudor at the Day one of the season (2020/2021) for Juventus FC at Allianz Stadium, in Turin, Italy 24th august 2020 Juventus day one for the new season, Turin, Piedmont/Turin, Italy - 24 Aug 2020,Image: 554800564, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Preporodio obranu

Juventus je počeo igrati u 3-5-2 formaciji, onoj koju je Tudor doktorirao i pokušao implementirati u Hajduk, ali mu tamo nije išlo, no zato u Juventusu sjajno reagiraju na promjenu sustava. U prvom kolu Serie A razbili su Sampdoriju s 3:0 igrajući baš u Tudorovoj formaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, talijanska Gazzetta dello Sport tvrdi kako je Tudor uspio preporoditi jednog igrača kojeg su svi u klubu već odavno otpisali. Brazilac Danilo, koji je inače desni bek, prebačen je na poziciju desnog stopera i tamo se sjajno snašao u tercetu s Giorgiom Chiellinijem i Leonardom Bonuccijem.

Gazzetta piše kako je baš Tudor najzaslužniji za premještanje Danila na novu poziciju i njegov preporod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tudor je revitalizirao Danila. Njih dvojica jako puno razgovaraju od prvog dana treninga i Danilovi odgovori su na terenu jako dobri. Najbolji je igrač Juventusa po točnim dodavanjima i osvojenim loptama, drugi u Serie A po broju dodira s loptom, odmah iza Manuela Locatellija, veznjaka Sassuola", piše tako Gazzetta o igraču koji sve donedavno bio gotovo na transfer-listi i na izlaznim vratima kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo