Javio se Zvonimir Boban: Evo što je legendarni kapetan poručio izborniku

Legendarni hrvatski kapetan Zvonimir Boban analizirao je za Sportske novosti poraz Hrvatske od Brazila i poslao izborniku Niki Kovaču i njegovom stručnom stožeru zanimljive poruke.

14.6.2014.
21:50
VOYO logo

Neupitno je da nas je japanski sudac pogurao u poraz... Kao što je neupitno da to nije učinio s predumišljajem. Veliki FIFA-in komplot težak je za nerealne navijače, kladioničare i za one koji rado urlaju, a da realno ne sagledaju suđenje do toga trenutka. Da je “mali žuti” suđenje odradio na višoj razini, Rakitić bi požutio, a Ćorluku bi poslao na tuširanje kada je nakon neoprezno izgubljene lopte s leđa “otkinuo” Neymara. Masu je puta odsvirao krivo, ali na štetu obje momčadi.

Nismo ni slutili koliko će nam Mandžukić nedostajati. Taj nedostatak bio je izraženiji u drugom poluvremenu jer se u prvome Olić potrudio da barem nakratko zaboravimo koliko je Mandžukić bitan, ne samo kao strijelac. Jelavić ga jednostavno ne može zamijeniti, barem ne na ovoj razini. On je morao biti “matinela” koja bi omogućila da iskoristimo brojčanu prednost u sredini terena. Tako bi utakmica, koju su (ili nisu) odigrali Rakitić i Kovačić, dobila drugu dimenziju. S druge strane, dva naša vezna igrača morali su to prepoznati i unijeti puno više individualne inicijative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/zoghQuQ34t8

Kao druga špica Kovačić se gubi, a Rakitić je ovako samo Modrićev pomoćnik. To ih (nas) strašno limitira. A kad bi se igralo u 4-3-3 sustavu, to bi ih vratilo na prirodne pozicije. Vjerujem da bi tako cijela Hrvatska izgledala puno bolje. U sljedećim utakmicama od njih očekujemo više odvažnosti. To je jedini put k velikim stvarima. Barem u sportu. Olić i Perišić odigrali su baš tako - odvažno, i svoje role odradili jako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina da će Vrsaljko i pogotovo Srna u sljedećim utakmicama morati biti puno ofenzivniji. Pletikosi ne možemo prigovoriti ništa. Nije napravio velike greške, ali reakcije kod golova nisu bile na vrhunskoj razini na koje nas je Plete već godinama naučio.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je bio naš daleko najbolji igrač. Kreativan i vrijedan odradio je na najbolji mogući način svih 90 minuta. Na našu žalost, tako se osjećao i Neymar. Da nije bilo tako, Hrvatska bi ostala neporažena. Bez obzira na čovjeka u crnom. Bilo je straha od ovakvog epiloga, izgubiti i potrošiti se u prvoj utakmici. Bez obzira na to, vjerujem da ćemo ovaj Mundial zavrtjeti u dobrom smjeru.

Cijelu kolumnu pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo