DERBI U NEDJELJU / Jakirović hvali igrača Rijeke: 'Igrao bi u Realu da nije bilo problema s ozljedom'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gosti na Maksimir stižu kao vodeća momčad HNL-a s 50 bodova, dok su Plavi treći s 44 boda, ali i utakmicom manje u odnosu na konkurenciju

24.2.2024.
13:08
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo će u nedjelju u 24. kolu HNL-a na Maksimiru ugostiti Rijeku.

Image
ZANIMLJIV TRANSFER /

Dinamo doveo sina latvijske premijerke: 'Tu ću ostvariti odavno zacrtane ciljeve'

Image
ZANIMLJIV TRANSFER /

Dinamo doveo sina latvijske premijerke: 'Tu ću ostvariti odavno zacrtane ciljeve'

Gosti na Maksimir stižu kao vodeća momčad HNL-a s 50 bodova, dok su Plavi treći s 44 boda, ali i utakmicom manje u odnosu na konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je najavio trener Dinama Sergej Jakirović koji je u uvodu rekao:

"Igramo pravi derbi, Rijeka ima pet pobjeda u proljetnom dijelu prvenstva i sjajno igraju. Imaju odličnu atmosferu, ali i mi smo u dobrom stanju nakon Betisa, imamo trening popodne pa ćemo vidjeti za koga ćemo se odlučiti. Očekujem dobru utakmicu, važno je da pokušamo napraviti sve za pobjedu pred našim navijačima. Nadam se da ćemo odigrati dobro kao zadnje utakmice, izuzev Varaždina, a morat ćemo izaći s dobrom energijom, smanjiti prostore među linijama jer je Rijeka tu jako opasna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede Rijeka bi Plavima pobjegla na devet bodova prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo još 14 utakmica s tom i ima dosta bodova u igri, ali sigurno bi dosta toga utjecalo na psihološku stranu. No, ja sam baš uvjeren da ćemo dobro odigrati i uzeti tri boda."

Nepoznanica nema puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Karte su poznate. Igramo četiri puta međusobno u sezoni, svi znaju mane i vrline, a sve ovisi o dnevnoj formi, kako si raspoložen kada se probudiš taj dan. Rijeka ima sjajne individualce, poput Pjace, koji bi po mom mišljenju igrao u Realu da nije bilo problema s ozljedama. Tu su Pašalić, Ivanović, Marić, Fruk… Morat ćemo biti koncentrirani, ali pokazali smo da možemo jako dobro parirati na visokom nivou. Bi li nekog od njih htio u Dinamu? Nezahvalno je govoriti, imamo i mi dobrih igrača. Iz Rijeke pamtim samo sretne dane, a bilo ih je jako puno."

Ozljede?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trudimo se za Bulata i Ogiwaru, vidjet ćemo hoće li moći trenirati. Oni su out, plus svi otprije, ali vraća se Stojković. On bi trebao ući u momčadski trening ovih dana, ali nećemo žuriti s njim. Rog se također dobro oporavlja i očekujemo da će biti spremni u onoj reprezentativnoj pauzi."

Pobjeda protiv Betisa podigla je atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjeda znači jako puno. Pokazali smo da možemo biti na visokom nivou i vjerujem da ćemo biti dobri energetski. Rijeka može malo taktizirati, vodeća je i morat ćemo biti na jako visokom nivou da ih pobijedimo. Hvala navijačima na četvrtku i sjajnoj atmosferi od prve do zadnje minute, maksimalna podrška. Tako će biti i sutra i nadam se da ćemo ih razveseliti dobrom igrom i pobjedom."

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u dvije utakmice protiv Rumunjske može napraviti veliki korak prema prvom mjestu. Dvoboje 28. veljače i 3. ožujka pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo