IZNENADIT ĆETE SE TKO JE SVE NA POPISU: / Ovo su najgora Barcelonina pojačanja, hoće li i Paulinho završiti među njima?

Image

Iščekujući Coutinhov i Dembeleov dolazak, kojim bi ublažili posljedice Neymarovog odlaska u PSG, Barcelona je predstavila ovoljetno pojačanje, brazilskog veznjaka Paulinha.

20.8.2017.
9:00
VOYO logo

Platili su Katalonci za brazilskog reprezentativca kineskom Evergrandeu 40 milijuna eura, što ga stavlja na četvrto mjesto najskupljih Barceloninih pojačanja, iza Neymara, Luisa Suareza i Zlatana Ibrahimovića.

Paulinha su navijači na Camp Nou dočekali sa skepsom, pa mu se, barem do prvih dobro odigranih utakmica, rugaju na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li na kraju Paulinho ispasti sjajan Barcelonin posao, kao što su to bili Neymar i Luis Suarez ili će završiti u kategoriji promašaja, pokazat će vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski The Sun napravio je popis deset najvećih Barcinih promašaja. Neka su i veliki, fenomenalni igrači, ali nisu se iskazali u dresu Blaugrane, svoje najbolje utakmice odigrali su za neke druge klubove.

Alexis Sanchez (2011-2014)

Čudno što je na listi jedan od danas najtraženijih napadača na svijetu, Alexisa Sancheza vjerojatno bi ga ponovno željela i Barcelona. No, Čileanac koji je oduševio u dresu Arsenala, nije igrao na toj razini za Barcelonu. Katalonci su ga doveli iz Udinesea, dobili bitku s Manchester Unitedom, ali Sanchez nije uspio zasjati pored Messija, kao što je to kasnije napravio Luis Suarez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cesc Fabregas (2011-2014)

Barcelonino dijete, izdanak La Masije, svoju je sreću morao pronaći u Arsenalu i tamo zablistao. No, za Fabregasa i Barcelonu nije bio sretan ni "drugi put" pa se rođeni Katalonac vratio u Primeru, ovaj put je izabrao Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatan Ibrahimović (2009-2010)

Puno se pisalo o Ibrahimovićevoj jednoj sezoni na Camp Nou i njegovom lošem odnosu s Guardiolom. Jednostavno, Zlatan nije bio tip napadača kakav je tražio Guardiola, švedski napadač nije se uklopio u Barcinu tiki-taku. Došao je iz Intera na 50 milijuna eura + Samuel Eto'o. Na kraju je puno bolji posao napravio Kamerunac koji je u dvije godine za redom, prvo s Barcelonom 2009. pa s Interom 2010. godine osvojio Ligu prvaka. Na kraju genijalni Ibrahimović, koliko god osvojio prvenstava, još uvijek čeka na taj najprestižniji trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demetrio Albertini (2004-2005)

Ovaj legendarni nogometaš Milana donio je neočekivanu odluku i preselio na Camp Nou kad je imao 33 godine, a igrao je tad za Atalantu. Doveo ga je njegov bivši suigrač iz Milana, tadašnji Barcelonin trener Frank Rijkaard, ali Albertini je skupio tek pet nasupa. Izmučen ozljedama, na kraju te sezone završio je karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

The new player of the FC Barcelona Italian midfielder Demetrio Albertini smils during his official presentation 26 January 2005 at Camp Nou stadium in Barcelona. The 33-year-old former Italy international was snapped up by Barcelona coach Frank Rijkaard, with whom he played alongside for AC Milan in the 1990s. AFP PHOTO/LLUIS GENE. / AFP PHOTO / LLUIS GENE

Ibrahim Afellay (2010-2015)

Trebao je to biti novi veliki nizozemski napadač koji dolazi iz PSV-a, Barcelona se stvarno potrudila da ga dovede u svoje redove. No, u četiri sezone skupio je tek 35 nastupa, dvaput bio na posudbi, prije nego što je potpisao ugovor sa Stokeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ricardo Quaresma (2003-2004)

Bio je veliki talent portugalskog nogometa prije Ronaldove ere. Tražili su ga veliki europski klubovi, ali on se, s 19 godina, odlučio za Barcelonu. No, nakon samo jednog gola u 28 utakmica, Barcelona je prodala Quaresmu u Porto, kao dio posla oko dovođenja Deca na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alex Song (2012-2016)

Na Camp Nou proveo je jednu sezonu, prije nego što je poslan na posudbu u West Ham u trajanju od pune dvije sezone. Ostat će upamćen kako se pri podizanju trofeja koji je kapetan Carles Puyol želio podići s tad bolesnim Ericom Abidalom, gurao u prvi plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksander Hleb (2008-2012)

Bjelorus je bio jako dobar u Arsenalu, ali prelaskom u Barcelonu otkrio je drugu stranu medalje. Osvojio je trostruku krunu, ali nije zabio ni gola u Barceloninom dresu, a bio je izostavljen s popisa igrača za finale Lige prvaka. Šetao je po posudbama od Stuttgarta, Birmingham Cityju i Wolfsburgu, dok se nije skrasio u ruskoj Samari.

Dmitrij Čigrinskij (2009-2010)

Neočekivano Guardiolino pojačanje iz ukrajinskog Šahtara. Nastupio je tek 14 puta i ni jednom u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thomas Vermaelen (2014-)

Jedno od najvećih razočaranja posljednjih godina u Barceloni gdje je stigao iz Arsenala. Lijepo ga je Wenger uvalio Kataloncima. Karijeru belgijskog stopera na Camp Nou obilježile su ozljede, a potom je zavšrio u Romi na posudbi. I tu se nije naigrao, dosad je nastupio tek dva puta. Barcelona ga se silno želi riješiti.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo