BEZ KAPETANA / Izbornik Walesa pred odlučujuće utakmice: 'Sve je u našim rukama. Sve se vrti oko prve utakmice'

Image

Walesa je samo dvije pobjede udaljen od plasmana na treće uzastopno Europsko prvenstvo.

13.11.2023.
19:31
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Walesa samo je dvije pobjede udaljena od plasmana na treće uzastopno Europsko prvenstvo.

Image
NEPOZNATI DETALJI /

Najnoviji Vatreni otkrio pozadinu iznenadnog poziva: 'Ostvario mi se tako najveći životni san'

Image
NEPOZNATI DETALJI /

Najnoviji Vatreni otkrio pozadinu iznenadnog poziva: 'Ostvario mi se tako najveći životni san'

Velšani su premijeru na europskim smotrama imali u Francuskoj 2016. gdje su dogurali čak do polufinala, dok su na posljednjem EP-u 2020. ispali u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na treće uzastopno EP koje će se iduće godine održati u Njemačkoj, sigurno vode ih dvije pobjede u posljednja dva kola skupine D. Do Njemačke mogu i ako će u zadnja dva kola osvojiti više ili barem isti broj bodova kao i Hrvatska.

Uoči završnog raspleta, na vrhu skupine D sa 16 bodova je Turska koja je već osigurala plasman na EURO. Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova, dok je Armenija treća sa sedam bodova. Na začelju je Latvija s tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj prvo slijedi gostovanje u Rigi, a zatim domaći ogled protiv Armenije, dok Velšani prvo putuju u Armeniju, a u zadnjem kolu kod kuće dočekuju Tursku. Podsjećamo, Wales je u međusobnim dvobojima bolji od Hrvatske nakon što je splitski ogled završio 1-1, a Wales je u Cardiffu pobijedio sa 2-1.

"Želimo pobijediti u obje utakmice kako bismo se kvalificirali, sve je u našim rukama. Dokazali smo da se možemo natjecati protiv najboljih momčadi u Europi," kazao je velški izbornik Rob Page za web stranicu saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velšane prvo očekuje gostovanje kod Armenije koja je u lipnju slavila u Cardiffu sa 4-2.

'Mogli smo zabiti više golova protiv Hrvatske'

"Bili smo razočarani ishodom utakmice u lipnju. Ispravili smo stvari u rujnu i nadogradili ih u listopadu, a zatim smo pružili jednu od najboljih izvedbi koje sam vidio. Moramo se držati te razine. Mogli smo zabiti više golova protiv Hrvatske. Moramo biti dosljedni. Prošli smo kroz iskustvo i pritisak play-offa Svjetskog prvenstva, momci će se s tim dobro nositi. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu. Sve se vrti oko prve utakmice," dodao je Page.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Aaron Ramsey još uvijek je nedostupan zbog ozljede, međutim u sastav se vraća Brennan Johnson nakon što je propustio utakmice u listopadu zbog ozljede. U ekipu se vraća i Joe Morrell nakon što je odradio suspenziju.

"Aaron se trudio kako bi se oporavio, ​​ali nažalost, to je za njega došlo malo prerano. Nije sjajno za nas, ali drugima daje priliku," poručio je Page.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo