OTKRIVENE KARTE / Izbornik mladih Vatrenih objavio prošireni popis igrača na koje računa na Europskom prvenstvu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Hrvatska će igrati u skupini B u društvu Rumunjske, Španjolske i Ukrajine

29.5.2023.
11:22
Hrvoje Jelavic/Pixsell
VOYO logo

Nešto više od mjesec dana nakon što je postao izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Dragan Skočić objavio je popis putnika za Europsko prvenstvo.

Image
NEMILE SCENE /

Izgubio živce nakon poraza i udario protivničkog navijača: 'Moj odgovor danas nije riješio ništa, znam to dobro'

Image
NEMILE SCENE /

Izgubio živce nakon poraza i udario protivničkog navijača: 'Moj odgovor danas nije riješio ništa, znam to dobro'

Europsko prvenstvo igrat će se u Gruziji i Rumunjskoj od 21. lipnja do 8. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će igrati u skupini B u društvu Rumunjske, Španjolske i Ukrajine.

Mladi Vatreni će Euro otvoriti utakmicom protiv Ukrajine 21. lipnja od 18 sati u Bukureštu na stadionu Giulesti, u drugom kolu je na istom stadionu 24. lipnja od 20.45 sati čeka dvoboj protiv Španjolske, a u trećem 27. lipnja od 20.45 sati susret s Rumunjskom na stadionu Steaue, također u Bukureštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno sam počašćen što sam izbornik mlade hrvatske U-21 reprezentacije. Imali smo u proteklom razdoblju dosta posla, a u situaciji smo u kojoj imamo puno ozlijeđenih igrača, neke igrače koji su pozvani u A reprezentaciju, odnosno igrače koji ne igraju vani. Neki od njih su na popisu jer imaju kvalitetu i zaslužuju biti ovdje. Dakle, imali smo određenih problema dok smo se istodobno bavili skautingom i analizom naše momčadi. U predstojećem razdoblju bavit ćemo se planom i programom, odnosno analizom suparnika", istaknuo je Skočić koji će momčad okupiti 6. lipnja na početku priprema koje će se održati u Medulinu.

Skočićev popis izvjesno će doživjeti promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Popis igrača nije konačan i podložan je promjenama. Kažem to jer imamo dosta problema na nekim pozicijama, pogotovo u obrani. Htio sam pogledati zadnje kolo, imamo i utakmice U-20 reprezentacije. Pogledat ćemo te utakmice i ne moramo žuriti jer konačan popis predajemo UEFA-i 14. lipnja. Može se dogoditi da uzmemo veći broj igrača s obzirom na stanje, ima dosta igrača koji ne igraju, nismo sigurni u njihovo stanje i bolje da vidimo što mogu, a što ne. Želim se osobno uvjeriti u njihove mogućnosti. Što se tiče Belje, A reprezentacija je prioritet. Bit će s A reprezentacijom, a poslije ćemo vidjeti hoće li nam se priključiti. Naravno da bih ja volio da za nas igraju Gvardiol, Josip Šutalo, Stanišić i Beljo jer nam je cilj plasirati se na Olimpijske igre. To je moj cilj, nije me vodio novac koji sam mogao zaraditi, nego plasman na Olimpijske igre. Međutim, prioriteti se znaju, A reprezentacija mora biti na prvom mjestu, a drago mi je da mlada reprezentacija producira igrače za A reprezentaciju", zaključio je Skočić.

Izbornik Skočić danas je objavio prošireni popis za Euro:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Kotarski, Pandur, Čavlina
Braniči: Čolina, Franjić, Soldo, Sigur
Veznjaci: Pršir, Kačavenda, Baturina, Palaversa, Hodža, Fruk, Bulat
Napadači: Šimić, Biuk, Beljo, Ljubičić, Vidović, Stojković, Frigan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo