'Oni nemaju što raditi u mojoj svlačionici!'

'Ako su neki igrači znali da će biti na terenu 45, a ne 90 minuta, za njima se moralo dimiti! A nije, i to je ono što me najviše boli. Međutim, takve stvari više neću tolerirati.

16.8.2012.
8:57
VOYO logo

Poraz od Švicarske otvorio je oči novom izborniku VatrenihIgoru Štimcu. Premijera u Splitu bila je loša, kao i cijela atmosfera na stadionu. Pozitivna stvar u cijeloj priči jest da se radilo 'samo' o prijateljskoj utakmici, a Štico je pred početak kvalifikacija vidio sve rupe koje treba 'pokrpati'.

"Dobro smo i prošli, u ime stožera i igrača ispričavam se svima zbog ovog poraza. Neću tražiti nikakvo opravdanje, ni bilo kakav alibi, do svega sam u životu došao krvavim putem, tako će očito biti i sada. Iako poraz boli, neće umanjiti moj optimizam uoči kvalifikacija, niti će poljuljati svlačionicu. Izostanak htijenja i trke, kao i u mnogim ranijim prijateljskim utakmicama s jakim suparnicima, doveo je do toga da smo izgledali loše. Nogomet se ne igra samo loptom i oni igrači koji to ne shvate i ne prihvate, više neće biti s nama", najavio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači, možemo zaključiti da neke igrače više nećemo gledati u nacionalnom dresu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću se nikoga odreći preko noći, ali svaki igrač treba izvući pouku. Oni igrači koji dolazak na reprezentativno okupljanje tretiraju kao praznik, nemaju što raditi u mojoj svlačionici. Nisam otpisao neke igrače, poput, recimo, Šimunića, njega su mediji otpisali, a ne ja..."

Novi izbornik nema namjeru odustati od nastupa na Poljudu. Nije ga pokolebala atmosfera. Dapače, čak je ponudio obećanje građanima Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako nije bilo ugodno na Poljudu, obećavam da ćemo opet doći u Split i opravdati se za ovaj poraz! Ovo je prekvalitetna momčad da ne bi igrala dobro, a pozitivno je što smo stožer i ja dobili odgovore na sva pitanja koja su nas mučila. I, dakako, vratili smo Eduarda, koji je opet potvrdio da mu je mjesto na terenu!"

Štimac je za kraj poslao poruku koja će neke igrače zabrinuti, kao što je i igra Vatrenih gledatelje pred malim ekranima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako su neki igrači znali da će biti na terenu 45, a ne 90 minuta, za njima se moralo dimiti! A nije, i to je ono što me najviše boli. Međutim, takve stvari više neću tolerirati. Neodgovornost, nedisciplina i izostanak trke neće biti dio ove momčadi i uvjeren sam da ćemo izvući neprijepornu kvalitetu i ostvariti ciljeve", zaključio je Štico u razgovoru za Večernji list.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo