OGORČENJE I SUMNJA / Izbio prvi veliki skandal zbog Cristiana Ronalda: Kako će ovo završiti?

Image
Foto: Profimedia

Navijačima Al Ittihada smeta što će utakmicu godine suditi španjolski sudac Antonio Miguel Mateu Lahoz, koji je tijekom svoje bogate karijere sudio i utakmicu saudijskog Kupa kralja, ali koji je u prijateljskim odnosima s Ronaldom

8.3.2023.
17:45
Profimedia
VOYO logo

Predstavljanje Cristiana Ronalda u Al Nassru bilo je spektakularno, fanfare su bile uzavrele, navijači su klicali svom novom junaku najvažnije sporedne stvari na svijetu. Činilo se prikladnim jer se radi o jednom od najvećih nogometaša ikad. Peterostruki osvajač Zlatne lopte predstavljao je – prilično ugodno – najistaknutije ime koje je sletjelo ne samo u nogometu Saudijske Arabije ili nogometne igre u Zaljevu, već i općenito u azijskom nogometu. I kad se činilo da je sve u redu, nastao je prvi veliki skandal u koji je direktno umiješana portugalska legenda.

Image
NAŠAO IDEALAN DOM /

Cristiano Ronaldo s obitelji napustio hotel koji je plaćao 284.000 eura mjesečno: Novi dom platio je pravo bogatstvo

Image
NAŠAO IDEALAN DOM /

Cristiano Ronaldo s obitelji napustio hotel koji je plaćao 284.000 eura mjesečno: Novi dom platio je pravo bogatstvo

Derbi na rasporedu u četvrtak

Naime, u četvrtak je na rasporedu derbi dosadašnjeg dijela sezone, između vodećih Al Nassra i Al Ittihada. Sve su oči uprte, naravno, u Cristiana Ronalda, jer uoči ovog gostovanja, slavni je Portugalac podigao formu. U šest je utakmica zabio osam golova i dodao dvije asistencije i ponovno je u "sedlu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, navijačima domaćeg Al Ittihada smeta što će utakmicu suditi španjolski sudac Antonio Miguel Mateu Lahoz, koji je tijekom svoje bogate karijere sudio i utakmicu saudijskog Kupa kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, sudio je i utakmice Uefine Lige prvaka, pa i svjetskog prvenstva, ali navijačima smeta njegov prijateljski odnos s Cristianom Ronaldom. Neki saudijski mediji su objavili fotografije na kojima se može vidjeti kako se dvojac srdačno pozdravlja, a pokrenute su i priče o tome da su dobri prijatelji. Usprkos svemu, sudačka organizacija u Saudijskoj Arabiji ostala je pri svom stavu te će Lahoz suditi jednu od posljednjih utakmica u karijeri, prenosi madridski AS.

Već sudio dvije utakmice

Inače, utakmica u kojoj dva favorita iz Saudijske Arabije, zajedno s Al Hilalom, igraju za prvoligašku poziciju. Cristianov Al Nassr vodi na ljestvici s 46 bodova, dok njegov suparnik ima 44, a 11 je utakmica do kraja prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateu je već sudio dvije utakmice u saudijskoj ligi u sezonama 2018./2019., 2019./2020. Na utakmici Al-Qadsiaha i Al-Hazema (2-2) ostao je zapamćen po tome što je pokazao čak 8 žutih kartona i tri crvena, od toga dva izravna.

Kritizirani sudac

Godinu dana kasnije sudio je Al Nassru, kao i sada, u njihovoj pobjedi (2-0) protiv Al-Faisalyja. Kritiziran od Lionela Messija nakon igre protiv Nizozemske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru, Mateu također ima povijest susreta i neslaganja s Cristianom, ali njegove ispade nekako nije vidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 2015. godine, tijekom klasika Barça-Real Madrid, Portugalac je stavio ruke na svoje intimne dijelove dok je vikao “Hej, Mateu!, sviđa li ti se, ha?, sviđa ti se?”. Sudac je tada gledao negdje drugdje i nije, kao, primijetio. U 2016. također se pokazalo da se Valencijanac pokušao ispričati igraču iz Funchala u tunelu svlačionice tijekom drugog Clásica, nakon što nije dosudio navodni jedanaesterac za Portugalca. Sve u svemu, sve sad zanima kako će ovo završiti?

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo