MOGU ODAHNUTI / Iz Njemačke stiže vijest koju su svi u Dinamu čekali: Plavima se smiješe milijuni

Image
Foto: Profimedia

Sjajni Španjolac napustio je Zagreb prije tri i pol godine, ali Plavi planiraju još zaraditi na njemu

1.6.2023.
18:46
Profimedia
VOYO logo

Dani Olmo držao je cijeli Dinamo 'na konopcima'. Jedan od najboljih igrača u povijesti zagrebačkog kluba prešao je u RB Leipzig u siječnju 2020. u transferu 'teškom' 20 milijuna eura uz četiri milijuna eura bonusa. Plavi su prilikom prodaje svog dragulja dogovorili da će dobiti i 20 posto zarade od idućeg transfera, a sada mogu biti gotovo sigurni da će taj novac i dobiti.

Image
PRVO POJAČANJE /

Manchester United već radi na prvom transferu: Na Old Trafford stiže engleski reprezentativac?

Image
PRVO POJAČANJE /

Manchester United već radi na prvom transferu: Na Old Trafford stiže engleski reprezentativac?

Posljednjih nekoliko mjeseci pisalo se da Olmo i Leipzig nikako ne mogu pronaći 'zajednički jezik' i dogovoriti produženje ugovora, a pojedini mediji pisali su da bi Olmo mogao iduće ljeto, nakon što mu istekne ugovor, otići u neki drugi klub potpuno besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se tog scenarija iznimno pribojavao jer bi tako ostali bez obećanih 20 posto, ali aktualni hrvatski prvak sada može biti miran. Olmo je i službeno potpisao novi ugovor s njemačkim prvoligašem, a budući da je španjolski reprezentativac iznimno cijenjen od najvećih klubova svijeta, izgledno je kako će u skorijoj budućnosti napraviti neki višemilijunski transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam prije tri godine došao u Leipzig, bio je to veliki korak za mene kao mladog talenta koji sam došao u jednu od najboljih europskih liga. Međutim svi su mi olakšali da se smjestim ovdje i uspio sam pogoditi teren radi. Leipzig je fantastičan klub u nevjerojatnom gradu s divnim navijačima i drago mi je što sam produžio ugovor. I ja i klub imamo velike ambicije za budućnost i želimo zajedno napraviti sljedeći korak. Igramo stil nogometa koji mi savršeno odgovara i imamo nevjerojatnu momčad. Želim upotrijebiti svoje sposobnosti da pomognem momčadi kako bismo zajedno mogli uživati ​​u uspjehu. Idealno bi bilo osvajanjem kupa u subotu", rekao je Olmo za službenu stranicu kluba prilikom potpisa novog višegodišnjeg ugovora.

Nahvalio ga je sportski direktor Leipziga Max Eberl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno nam je drago objaviti ovu važnu vijest prije finala kupa u subotu. Dani Olmo je ključni igrač naše momčadi, pruža nam jedinstvene kvalitete. Osim svoje tehnike i opasnosti ispred gola, on je također stvarno inteligentan nogometaš i jedan od najboljih u Bundesligi. Dani se sjajno razvio u Leipzigu i možemo zajedno prolaziti kroz sljedeće izazove. Razgovori s Danijem, njegovom obitelji i agentom bili su intenzivni, ali uvijek pošteni. Dani zna koliko ga cijene ovdje u Leipzigu i zna koliko smo mi ambiciozni. Sjajno je što smo uspjeli produljiti njegov ugovor uoči nove sezone", kazao je Max.

Španjolac je za Leipzig odigrao 122 utakmice u kojima je zabio 21 gol i tome pridodao 29 asistencija. Prvi poziv u španjolsku reprezentaciju dobio je još dok je bio u Dinamu, a u međuvremenu je skupio 30 nastupa i zabio šest golova za Furiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo