ISTINA ILI LAŽ? / Splitski gradonačelnik poslao poruku Šukeru i društvu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar prokomentirao je vruću temu organizacije utakmice Hrvatska - Italija na Poljudu, koja će se zbog nove rigorozne kazne UEFA-e odigrati pred praznim stadionom.

9.4.2015.
18:30
VOYO logo

UEFA-ina kazna Hrvatskoj, koja će tako nadolazeći kvalifikacijski susret protiv Italije za EURO 2016. u Francuskoj morati odigrati pred praznim stadionom, odjeknula je poput bombe u hrvatskim medijima. Kako je domaćinstvo spomenute utakmice iznenađujuće dodijeljeno Splitu, pojavile su se špekulacije o tome kako je predsjednik HNS-a Davor Šuker unaprijed znao za kaznu, ali da zamaže oči nogometnoj javnosti, smiri strasti na relaciji Hilton-Poljud, te barem malo ispravi nepravdu maćehinskog odnosa saveza prema gradu Splitu kada je riječ o utakmicama Vatrenih, odradio je posao dodijele domaćinstva preko svojih izaslanika do kraja.

Naravno, vrlo brzo HNS je na svojim službenim stranicama objavio točno vrijeme dobivanja faksa iz UEFA-e o kazni, koja, doduše, sasvim ne isključuje mogućnost da je Šuker unaprijed znao za kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želimo stvarati nikakve teorije zavjere, ali Šuker je ipak sad član Izvršnog odbora UEFA-e, a sve s čime se u HNS-u pravdaju, odnosno, što su hrvatskoj javnosti gurnuli u prvi plan u svrhu svog opravdavanja i isticanja svoje istine, baš i ne stoji i ne može biti konkretni dokaz za eventualno njihovo ne znanje o kazni.

Oblak sumnje, stoga, još uvijek se nalazi nad Splitom i čitavom Hrvatskom, a gradonačelnik Splita Ivo Baldasar prokomentirao je aktualnu situaciju oko kazne UEFA-e i dodijele domaćinstva spomenute utakmice njegovom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno vjerujem da čelnici HNS-a nisu znali za kaznu kad su Splitu ponudili domaćinstvo reprezentacije. Taj svoj zaključak temeljim na činjenici da je Davor Šuker izjavio kako će, ako Hajduk odbije, sami iznajmiti Poljud i organizirati utakmicu u Splitu. Smatram to korektnim", kazao je Baldarsar za 24 sata, te dodao:

"Ovaj potez HNS-a smatram izrazom dobre volje i vjerujem da ćemo nakon Italije u Splitu ugostiti i Bugarsku i još pokoju utakmicu", zaključio je gradočelnik Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo