Ivica Olic otkrio svoju najvecu tajnu: Evo zasto moze trcati do iznemoglosti!

Sa 35 godina na ledima hrvatski reprezentativac Ivica Olic trenutno je najstariji nogometas Wolfsburga. Ipak, malo se igraca Vukova moze pohvaliti da je fizicki pripremljeno kao i on.

18.9.2014.
6:57
VOYO logo

S 35 godina i dalje ste tako fizicki pripremljeni. "Ne znam koji je tocan razlog. Mislim da je to kod mene slucaj dobrog miksa. S jedne strane imam dobre gene. Ali opet je vjerojatno sve zapocelo u mom djetinjstvu", zapoceo je Olic i objasnio.

"Vec kao dijete u skoli sam puno trcao. Cesto sam trcao kuci od kolodvora, otprilike 15 kilometara. A pritom se nisam setao, stvarno sam trcao. Siguran sam da je to odigralo ulogu. Rekao sam to i svojim sinovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da li oni slusaju tatu? "Moji sinovi imaju 12 i 10 godina. Ako nesto radimo po kuci, oni mi cesto kazu: 'Umorni smo tata!' Tada ih ja pitam: 'Kako mozete biti umorni kad ja nikad nisam dozivio taj osjecaj kao dijete?' Mogao sam trcati i igrati se cijeli dan."

http://videa.hu/player?v=lNAS86LPpcWSs6dJ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je Olic i vidi li brigu o pravilnoj ishrani.

"To je doslo kasnije. Otkako sam navrsio 27 godina. Prije sam pio Coca-Colu i sokove i jeo sam sve. Ali otad sam izbacio secer. Nema vise Cole, nema vise sokova, a cak i kavu pijem bez secera. Ako nisam na svojoj optimalnoj tezini onda ponekad za veceru jedem samo voce. To je jedini nacin na koji uspijevam zadrzati svoju tezinu i kondiciju. Vidio sam puno igraca koji postanu siri i sporiji s 30 godina. To se meni nece dogoditi. Zelim ostati brz i puno trcati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit namjerava li igrati i iza 40. godine, Olic je rekao: "Volio bih to, ali ne mogu u to vjerovati. Nije realno gledati tako daleko u buducnost. Prije svega zelim imati dobru sezonu s Wolfsburgom. Tada cemo vidjeti kako se nosim sa svim. Imam ovdje ugovor do 2016. Kada vidim da vise ne ide, tada ce biti gotovo."

Olic je u Wolfsburgovom dresu odigrao 78 utakmica i postigao je 30 golova. Prethodno je u Bundesligi igrao za HSV i Bayern, a svugdje gdje je igrao igraci su ga voljeli zbog njegove pozrtvovnosti i neumornih trkova koji su postali njegov zastitni znak. Iznimka nisu ni navijaci hrvatske reprezentacije za koju je Olic u 97 nastupa postigao 19 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo