MLADI VATRENI /

Olić objavio popis: U reprezentaciju pozvan i Matia Barzic Gutierrez

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatsku čekaju posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama

24.9.2024.
11:33
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Ivica Olić objavio je popis od 23 igrača te osam pretpoziva za nastavak kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati u Slovačkoj od 11. do 28. lipnja 2025.

Image
KOMENTAR /

Svaka čast Daliću što je pozvao Oršića, ali eskalirao mu je veliki problem

Image
KOMENTAR /

Svaka čast Daliću što je pozvao Oršića, ali eskalirao mu je veliki problem

Hrvatska će u posljednje dvije utakmice u skupini G u Koprivnici ugostiti Andoru 11. listopada te Grčku četiri dana kasnije također u Koprivnici. Uoči tih susreta Hrvatska se nalazi na trećem mjestu sa 16 bodova, jednim manje uz utakmicu manje od Grčke, odnosno pet manje od nedohvatljivog Portugala koji je na vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će nastup na EP izboriti pobjednici skupina te tri najbolje drugoplasirane reprezentacije, dok će preostalih šest drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije, očito je kako će ključna biti utakmica protiv Grčke što će biti izravni obračun za drugo mjesto.

"Pred nama su iznimno važne utakmice protiv Andore i Grčke. Prošlo je malo vremena od posljednjeg okupljanja, tako da većih promjena na popisu nije bilo. Raduje me što imamo široku bazu talentiranih igrača, a popis od 23 igrača koje smo pozvali reflektira našu vjeru u snagu ove ekipe. Također, poslali smo osam pretpoziva jer želimo biti spremni za svaku situaciju i ostaviti prostor za dodatne opcije, ovisno o razvoju događaja. Nakon posljednjih utakmica, gdje smo upisali pobjedu protiv Farskih Otoka i poraz od Portugala, važno je da iduća dva susreta odradimo kvalitetno i ozbiljno. Naša pozicija na tablici zahtijeva maksimalnu koncentraciju i odgovornost te očekujem da ćemo na domaćem terenu u Koprivnici pružiti kvalitetnu igru i pokazati našu kvalitetu. Siguran sam da ćemo uz uz takav nastup ostvariti željene rezultate i ostati u utrci za plasman na Europsko prvenstvo", rekao je Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olić je u reprezentaciju prvi put pozvao i Španjolca hrvatskih korijena Matiju Barzića Gutierreza, člana španjolskog drugoligaša Elchea.

Popis igrača za utakmice protiv Andore i Grčke:

Vratari: Nikola Čavlina (Osijek), Franko Kolić (Mura), Ivan Mandić (Vukovar 1991)

Obrana: Luka Vušković (Westerlo), Moreno Živković (Lokomotiva), Dominik Prpić (Hajduk), Ivan Cvijanović (Osijek), Šimun Hrgović (Hajduk), Matia Barzić (Elche)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veza: Branko Pavić (Dinamo), Lovro Zvonarek (Sturm), Veldin Hodža (Rubin Kazan), Marko Soldo (Osijek), Leon Belcar (Varaždin), Lukas Kačavenda (Dinamo), Luka Stojković (Dinamo), Marin Šotiček (Basel)

Napad: Marin Ljubičić (LASK), Anton Matković (Osijek), Ante Crnac (Norwich City), Gabriel Vidović (Mainz 05), Franjo Ivanović (Royale Union St-Gilloise), Dion Drena Beljo (Rapid)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpozivi: Maro Katinić (Sharjah), Domagoj Bukvić (Osijek), Šimun Mikolčić (Osijek), Antonio Baždarić (Lokomotiva), Matija Frigan (Westerlo), Stipe Biuk (Hajduk), Luka Kapulica (Gorica), Luka Hodak (Hajduk)

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo