NOVI IZBORNIK /

Olić objasnio zašto je preuzeo reprezentaciju: 'Hvala Daliću, tek sad to vidim'

Image

Olić je najavio svoje prve utakmice na funkciji izbornika

2.9.2024.
13:25
VOYO logo

Hrvatska U-21 reprezentacija igra u četvrtak protiv Farskih Otoka u nastavku kvalifikacija za Euro, a pet dana kasnije gostovat će u Portugalu, koji je vodeća momčad skupine s 18 bodova, a vodit će je novi izbornik Ivica Olić

Image
VATRENI NA NOVIM ISPITIMA /

Dalić objasnio poziv Perišiću: 'Moja obveza kao izbornika je da mu pomognemo'

Image
VATRENI NA NOVIM ISPITIMA /

Dalić objasnio poziv Perišiću: 'Moja obveza kao izbornika je da mu pomognemo'

"Nakon osam godina zadovoljstva i velikog uspjeha u hrvatskom nogometu zahvalio bih izborniku Zlatku Daliću na prilici koju mi je dao, na početku trenerske i pri završetku igračke karijere. Nisam imao prilike doživjeti kao igrač najljepši dio ove naše priče, zahvalan sam što sam dobio priliku raditi u stožeru Zlatka Dalića. Imao je veliko strpljenje na početku, bio sam itekako 'zelen' i tek sad to vidim. Radujem se i ovoj našoj suradnji koja će se i dalje nastaviti', kazao je Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod mene je do posljednjeg Eura ta tema sazrijevala, ranije sam možda bio kandidat kroz medije. Imao sam podršku izbornika i predsjednika, radujem se da sam ostao u sustavu. Što više igrača bude jednog dana iz U-21 zaigralo za A reprezentaciju, to ćemo mi biti sretniji. Radovat ću se svakom igraču koji dođe u A reprezentaciju. Znam koliko smo mi bili sretni kad bismo dobili takvog igrača, ali naravno da je rezultat bitan. Pobjednički mentalitet mora biti i prije U-21", dodao je, osvrnuvši se na utakmice protiv Farskih otoka i protiv Portugala.

"Nakon radnog ljeta imao sam priliku bolje upoznati našu skupinu, dosta se toga pogledalo. Hrvatska U-21 jako dobro stoji, pred sobom imamo jednu lakšu utakmicu koju treba ozbiljno shvatiti jer Farske Otoke drži rezultat do prvog gola, na glavu se bacaju i daju sve od sebe. Danas bih najviše pozornosti obratio njima jer je ona sljedeća. A Portugal u svim kategorijama i A reprezentaciji ima odlične rezultate i igrače", dodao je istaknuvši kako je zadovoljan reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova generacija ima kvalitetu više u ofenzivnom dijelu. Tu je stvar luksuza tko će igrati za mene kao izbornika. Deficitarne su nam pozicije u obrani, i u U-21 i u mlađima. Ali zadovoljan sam onim što imam, nadam se da ćemo napraviti dobre stvari i upoznati se u ovo kratko vrijeme."

U skupini G prvi je Portugal s 18 bodova, druga je Grčka s 14, a Hrvatska je treća sa 13 bodova i ima utakmicu manje od Portugala te dvije manje od Grčke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo