'Mi smo te beskrajno voljeli, ali Bog te volio više'

Brojni nogometaši, članovi obitelji, prijatelji i nogometni dužnosnici posljednji su se put oprostili od prerano preminulog hrvatskog nogometaša Ivana Turine.

17.5.2013.
12:03
VOYO logo

Vijest o smrti bivšeg vratara Dinama Ivana Turine, koji je preminuo prije dva tjedna zbog zatajenja srca, šokirala je nogometni svijet.

Turina, kojeg su prijatelji zvali Joja, bio je omiljen u nogometnim krugovima u kojima još ne vjeruju da je 'čovjek s najvećim srcem' iznenada izgubio bitku sa životom u 33. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimir se oprostio od svog nekadašnjeg golmana prigodnom komemoracijom uz cijelu plavu momčad, stožer, upravu, 70 ljudi iz Turininog posljednjeg kluba švedskog AIK-a te brojne nogometne djelatnike, trenere, bivše i sadašnje igrače svih generacija. U Maksimir su stigli i bivši treneri Dinama Branko Ivanković, Ante Čačić, nogometaš Dario Zahora, Zorislav Srebrić... Uz nazočnu Ivanovu obitelj rekli su mu posljednje zbogom.

"Ovo je govor kojeg nije trebalo biti", rekao je, među ostalim, predsjednik Dinama Mirko Barišić, koji je izdiktirao nekoliko prigodnih stihova i sve zaključio riječima koje je nedavno izrekla Ivanova supruga Senka .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo te beskrajno voljeli, ali Bog te volio više."

Od Ivana se govorom oprostio njegov prijatelj i kum Jerko Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo u svakodnevnom kontaktu iako su nas karijere odvele na razne strane svijeta. Nisu nam se ostvarili osobni i poslovni planovi koje smo kovali. Počivao u miru."

Turina je na posljednji počinak ispraćen u 13.30 na zagrebačkom groblju Miroševac. Njegov kum i najbolji prijatelj Jerko Leko te nekadašnji vratar Dinama Filip Lončarić stajali su uz odar dok su njegovi najbliži primali izraze sućuti. Suze nitko nije mogao suspregnuti pri posljednjem pozdravu prerano preminulom Joji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo