IZBORNIK SPREMA IZNENAĐENJE ZA BRAZIL: / 'Imam jednu stvar koju ću probati za Argentinu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Igramo protiv favorita za naslov, no pokušat ćemo igrati svoj nogomet, ne prilagođavati se protivniku'

2.6.2018.
18:44
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić u subotu je na presici najavio sutrašnju utakmicu između Hrvatske i Brazila (16 sati), u kojoj će Brazilci Hrvatima glumiti Argentinu. Dalić i kapetan Luka Modrić izašli su pred novinare. Svjestan je izbornik da će Brazilci dominirati u posjedu lopte i tražiti pobjedu, ali Hrvatska protiv moćnog Selecaa ima svoj plan:

VATRENI STIGLI U LIVERPOOL: Čini se kako Englezi još uvijek nisu naučili prezimena nekih hrvatskih zvijezda

"Igramo protiv favorita za naslov, no pokušat ćemo igrati svoj nogomet, ne prilagođavati se protivniku. Vjerojatno nećemo imati posjed lopte, već se braniti, ali to ja želim vidjeti kako ćemo reagirati u takvoj situaciji. Morat ćemo igrati čvrsto i disciplinirano."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU MOŽETE PROČITATI - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je naglasio kako smatra da je ova prijateljska utakmica protiv Brazila najveća u njegovoj dosadašnjoj karijeri:

"Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri, ali ne bojim se, nemam tremu, spreman sam za izazov. Vjerujem u ovaj skup igrača, u moje dečke, želimo uvjeriti naše navijače da imamo kvalitetu. Imamo 15 dana za sve ispraviti što neće valjati. To što igramo protiv Brazila je dokaz koliko im vjerujem. Mi možemo igrati protiv bilo koga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li isprobati neku formaciju ili neke igrače na drugim pozicijama, Dalić nije želio otkriti previše...

"Argentina ima ekstra kvalitetu, jednog igrača koji sve može riješiti sam, zbog toga moramo biti oprezni. Mi zbog svoje kvalitete uvijek možemo zabiti gol, a protiv Argentine će nam biti cilj ne primiti gol, na tim stvarima treba poraditi," dodao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imam jednu stvar koju ću sutra probati za Argentinu'

Izbornik se osvrnuo na taktiku za Brazil:

"Imam jednu stvar koju ću sutra probati za Argentinu, prvih 45 minuta ćemo to probati pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Dat ću u drugom poluvremenu šansu još šestorici igrača, odmoriti igrače koji su igrali finale Lige prvaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija s Ćorlukom?

"Počet će utakmicu, moramo vidjeti u kakvom je stanju. Vedran nam treba, neupitan je član momčadi i ja mu puno vjerujem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je otkrio i da je zadovoljan prvim dijelom priprema.

'Tih 7-8 dana u Rovinju smo radili fantastično, to mi daje vjeru'

"Tih 7-8 dana u Rovinju smo radili fantastično, to mi daje vjeru. Imamo neke stvari koje trebamo još ispraviti. Cilj mi je da prije svega budemo defenzivno jaki."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić iznio je svoje viđenje

"Uvijek je lijepo igrati na ovom kultnom stadionu, uvijek mi je bio gušt igrati na Anfieldu. Nadam se dobroj utakmici i dobroj atmosferi", započeo je Modrić pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brazil je jedan od favorita svjetskog prvenstva, imaju fenomenalu ekipu, u sredini su vrlo jaki i čvrsti, s Casemirom i Fernandinhom imaju tu čvrstinu, stabilnost koja im je falila. Lakše je napadačima sada igrati kada znaju tko im čuva leđa", rekao je Luka.

Zinedine Zidane je nekoliko dana nakon osvajanja treće Lige prvaka u nizu šokantno napustio klupu Real Madrida i tako iznenadio apsolutno sve navijače Los Blancosa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moja očekivanja od SP-a su velika, dosta je tih razočaranja'

"Mogu reći da mi je bilo veliko iznenađenje kada nam je priopćio da odlazi. Želio bih mu se zahvaliti za sve što je učinio u dvije i pol godine. I želim mu sve najbolje u karijeri. Ostao sam nekoliko dana u Madridu, odmorio se s obitelji. Igrače znam, polako se navikavam i na izbornikove ideje. To je zasad sve funkcioniralo, vjerujem da će tako biti i dalje", rekao je Modrić i osvrnuo se na činjenicu da od 1998. godine Hrvatska nije prošla grupu na Svjetskim prvenstvima:

"Moja očekivanja od SP-a su velika, dosta je tih razočaranja, da od 1998. nismo prošli grupu. Vjerujem da smo dosta kvalitetni da ostvarimo taj prvi cilj, prolazak skupine. Ako stvorimo dobru atmosferu, zajedništvo, onda ćemo taj cilj sigurno ostvariti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Brazilu igraju i njegovi suigrači iz Madrida Casemiro i Marcelo...

"S Casemirom i Marcelom imam fenomenalan odnos, pogotovo s Marcelom s kojim imam sjajan odnos, obiteljski smo prijatelji. Radujem se što ću ih vidjeti, dugo ih nisam vidio", u šali je rekao kapetan Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Brazil do sada su igrali tri puta uz dvije pobjede ‘Selecaoa’, dok je jedan susret završio bez pobjednika...

'Na otvaranju SP-a 2014. odigrali smo jako dobru utakmicu'

"Na otvaranju SP-a 2014. odigrali smo jako dobru utakmicu, dokazali da se možemo nositi s Brazilom. Nažalost, bilo je tad nekih detalja koji nisu direktno vezani s igrom, a presudili su. Oni sada imaju još bolju momčad nego tada, ali i mi smo dosta jači"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno pravi ispit za reprezentaciju...

"Ova utakmica je odličan test, i jako će nam koristiti za SP. No, i u slučaju poraza ili pobjede ne treba odmah zaključke izvlačiti jer ovo je ipak samo pripremna utakmica, koja će nam dobro koristiti za SP".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se ne zna hoće li igrati najbolji Brazilac Neymar...

"Neymar je jedan od najboljih igrača na svijetu, to je ono sigurno što svi znamo", zaključio je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo