KADROVSKA KRIŽALJKA /

Zvijezda napustila Barcelonu zbog Olma: 'Ako moj odlazak može pomoći, manje sam tužan'

Image
Foto: Pofimedia

Kao slobodan igrač vrtio se u bivši klub

23.8.2024.
13:03
Pofimedia
VOYO logo

Njemački veznjak İlkay Gündoğan vratio se u Manchester City godinu dana nakon odlaska u FC Barcelonu, objavio je u petak engleski klub s kojim je kao kapetan osvojio Ligu prvaka 2023. godine.

Image
KAOS U KATALONIJI /

Flick zaustavio suludi plan Barcelone, sve ima veze s Olmom

Image
KAOS U KATALONIJI /

Flick zaustavio suludi plan Barcelone, sve ima veze s Olmom

Budući broj 19 "potpisao je jednogodišnji ugovor s klubom", priopćio je četverostruki engleski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada napustite ovo mjesto shvatite što ste imali, koliko je ovo razdoblje bilo nevjerojatno, koliko je ovaj klub sjajan, najbolji klub na svijetu", komentirao je Gündoğan u videu koji je postavio Manchester City.

Gündoğan je također osvojio pet naslova Premier lige s Građanima Pepa Guardiole tijekom svog prvog razdoblja između 2016. i 2023., prije nego što se prošlog ljeta pridružio Barçi kada mu je istekao ugovor. Tijekom tih sedam godina Gündoğan je Cityjev dres nosio 304 puta, a zabio je 60 golova. Bivši kapetan njemačke reprezentacije, za koju je odigrao 82 utakmice, ostao je samo godinu dana u FC Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​​"Dao sam sve da obranim momčad i klub na najbolji mogući način tijekom teške sezone i radovao sam se pomoći svojim suigračima tijekom nove kampanje", poručio je 33-godišnji Gündoğan navijačima Barcelone. 

"Odlazim u teškoj situaciji, ali ako moj odlazak može financijski pomoći klubu, čini me malo manje tužnim", objasnio je bivši veznjak Borussije Dortmund, koji je u ponedjeljak objavio da završava karijeru u nacionalnoj momčadi.

Gündoğanov odlazak zapravo je odgovor na ekonomsku potrebu Barçe, koja je dužna ostaviti igrače kako bi mogla registrirati novake, kao što je trenutačno slučaj sa španjolskim krilnim igračem Danijem Olmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIGA NACIJA: Utakmice hrvatske reprezentacije gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike