JOŠ NIJE GOTOVO / Igrač priznao krivotvorenje dokumenata! Novi dokazi mu izbacuju reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva?

Image
Foto: Profimedia.hr

S obzirom na to da je žalbeni postupak još u tijeku pitanje je kako će se navedeni slučaj rasplesti

13.9.2022.
9:11
Profimedia.hr
VOYO logo

Nema mira u Južnoj Americi. Daily Mail je pronašao nove dokaze o neovlaštenim nastupima Byrona Castilla u reprezentaciji Ekvadora.
Skandal u nastajanju potresa kontinent pred Svjetsko prvenstvo u Kataru već mjesecima, a osobito uporni su čileanski mediji koji se nadaju da bi eventualna diskvalifikacija Ekvadora gurnula njihovu reprezentaciju na Mundijal.

Naime, vjeruju da bi Čile u slučaju da se dokaže nelegalnost Castillova nastupa u međusobnim okršajima dobio šest bodova koji bi ih izgurali na četvrtu poziciju.
Čileanski mediji su ranije došli do podataka kako spomenuti nogometaš nije imao pravo igrati za Ekvador, jer nije imao lokalno državljanstvo i rođen je u Kolumbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Audio snimke igračeva priznanja

Slučaj je razmatrala FIFA koja je odbila čileansku žalbu početkom ljeta, no novi dokazi koje su pronašli novinari Daily Maila navodno bacaju novo svjetlo na slučaj.
Britanski su novinari došli do audiosnimki i dokumenata iz 2018. godine u kojima sam igrač priznaje krivotvorenje dokumentacije u razgovoru s predstavnikom ekvadorskog saveza.

Image
Bizaran slučaj /

Tračak nade za susjede: FIFA izbacuje jednu reprezentaciju sa Svjetskog zbog lažnih dokumenata?

Image
Bizaran slučaj /

Tračak nade za susjede: FIFA izbacuje jednu reprezentaciju sa Svjetskog zbog lažnih dokumenata?

Ranije je otkriveno da je Castillo rođen 1995., a ne 1998. godine te da mu je u lažiranju dokumenata pomogao vlasnik nogometnog kluba NorteAmerica Marco Zambrano. Sumnje u ispravnost osobnih dokumenata u slučaju ovog nogometaša nisu nove. Castillo je pod povećalom još od 2015. godine, a ni Zambrano nije nevinašce. Naime, njegov klub je 2018. godine suspendiran nakon što je otkriveno kako je NorteAmerica profitirala na krivotvorenju dokumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je usprkos svemu tome Ekvadorski nogometni savez godinu dana kasnije registrirao Castilla kao ekvadorskog državljanina. S obzirom na to da je žalbeni postupak još u tijeku pitanje je kako će se navedeni slučaj rasplesti.

Ekvador je u grupi A te bi se na Svjetskom prvenstvu trebao susresti protiv Nizozemske, Senegala i Katara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo