HRVAT NA KLUPI VELIKANA / Igor Tudor predstavljen kao novi trener Marseillea, bivši francuski izbornik ogorčen: 'To je apsurdno'

Image

Tudor, koji je s Olympiqueom potpisao dvogodišnji ugovor, na ovoj je dužnosti zamijenio Argentinca Jorgea Sampaolija.

4.7.2022.
19:46
VOYO logo

Hrvatski trener Igor Tudor, koji je prošlu sezonu vodio Véronu u Serie A, u ponedjeljak je imenovan novim trenerom francuskog prvoligaša Olympiquea iz Marseilla, objavio je francuski klub na svojim službenim stranicama.

Tudor, koji je s Olympiqueom potpisao dvogodišnji ugovor, na ovoj je dužnosti zamijenio Argentinca Jorgea Sampaolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo našli u Igoru Tudoru ono što smo trebali i sretan sam prihvatiti ga u našem klubu. Igor je borben što je pokazivao kroz cijelu svoju karijeru kao trener ali i kao igrač", izjavio vlasnik kluba Frank McCourt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah započeo s radom

Tudor je u karijeri dva puta bio trener splitskog Hajduka, a vodio je i PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese i Veronu dok je prije toga bio pomoćni trener u Juventusu.

Francuski mediji veoma su dobro prihvatili dolazak Tudora. L'Equipe je odmah pohvalio Tudorov karatker i iznenadilo ih je to što je odmah po dolasku prionuo na posao. "Ambiciozni i zahtjevni Tudor temeljito radi od starta u Marseilleu. Novi trener Olympiquea tek je preuzeo momčad, a već je ostavio sjajan dojam u stručnom stožeru. Tudor je u Marseille stigao u subotu navečer i od tada se zaključao u dom Olympiquea i ne napušta ga. Tudor definitivno nije odabrao na početku posla u Marseilleu uživanje u dugim sunčanim ljetnim danima, plažama u centru grada ili tirkiznom moru na periferiji", ističe L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je apsurdno'

Međutim, nekima nije baš najbolje sjeo Tudorov dolazak u Marseille. Bivši francuski izbornik Raymond Domenech smatra da je posao trebao dobiti netko iz Francuske, odnosno njegov dolazak smatra apsurdnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači li to da francuski trener ne može biti trener Marseillea? Apsurdno je kad impliciramo da Francuzi ne znaju igrati napadački nogomet. To je dosadno. Samo im treba netko kompetentan, tko može voditi momčad u prvenstvu i Ligi prvaka. Ima opcija", rekao je Domenech za L'Equipe.

Marseille je prvenstvo prošle sezone okončao na drugom mjestu, a igrali su i polufinale konferencijske lige. Tudor će ove sezone imati jako težak posao, morat će opravdati reputaciju u Ligi prvaka, a paralelno s time vodit će tešku bitku za prvo mjesto s nedodirljivim PSG-om. Nije ni čudo što se primio posla iste sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo