IGOR ŠTIMAC O VELIKOM HR TALENTU: / 'Odluči li se za to, za koju će godinu birati između Reala i Barcelone'

Image
Foto: PIXSELL

'Sa sigurnošću mogu reći da je ova divna sezona samo početak njegove fenomenalne karijere'

8.2.2019.
21:42
PIXSELL
VOYO logo

Ruski dnevni list Sport Express navodi da moskovski CSKA izgleda impresivno kroz pripremne utakmice te da je očito da će, baš kao što je to bio slučaj u prvom dijelu sezone, mnogo toga ovisiti o Nikoli Vlašiću.

Hrvatski nogometni reprezentativac je odigrao 20 utakmica za moskovski klub u uvodu sezone te postigao sedam pogodaka uz četiri asistencije. U sjećanje se svakako utisnuo onaj kojim je srušio Real Madrid u Ligi prvaka postigavši jedini gol na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo ga prati

Ruski izvor Vlašića opisuje kao igrača koji povezuje obranu i napad momčadi i naglašava kolika je njegova vrijednost sastavu koji zauzima treće mjesto ljestvice. Sve to prisnažuje se riječima Igora Štimca koji kaže:

"Nikolin napredak pratim otkako je bio dijete. Stoga sa sigurnošću mogu reći da je ova divna sezona u CSKA samo početak njegove fenomenalne karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

CSKA Moscow's Croatian midfielder Nikola Vlasic (C) celebrates with teammates after scoring the opening goal during the UEFA Champions League group G football match between PFC CSKA Moscow and Real Madrid CF at the Luzhniki stadium in Moscow on October 2, 2018. (Photo by Mladen ANTONOV / AFP)

"Tehnika mu je odlična, a prednosti eksplozivna snaga i agilnost. Naravno, dovoljno je brz da bi bio sjajan ofenzivni veznjak. Za njega je izvrstan korak bio dolazak u CSKA, tu je stavljen na poziciju koja mu najbolje odgovara", uvjeren je bivši izbornik hrvatske reprezentacije koji ističe i ovo:

"Sazrio je. Osim toga, on stiže iz velike sportske obitelji i zna što mu je činiti da bi postao sjajan igrač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro među velikanima

Vlašić je prema nekim pokazateljima najbolji veznjak ruskog prvenstva, a Štimac uvjeren da bi trebao ostati u klubu u kojem jest. Usput, spominjalo se da bi se takvo što moglo i dogoditi odu li prema Evertonu bankovna jamstva u visini od 10-15 milijuna eura.

"Ne shvaćam u potpunosti zašto bi Everton tražio 10-15 milijuna. Klub ga je platio osam milijuna, a Allardyce izbacio iz postave. Što je za njega bolje? Ostanak, naravno. Očito se dobro osjeća u Moskvi i odlično igra. Ne mislim niti da je Everton ozbiljniji izazov od CSKA. Za samo koju godinu, nastavi li Vlašić ovako igrati i bude li u startnoj postavi nacionalne momčadi, birat će između Reala i Barcelone", zaključio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo