IGOR PAMIĆ / 'Budimo realni, Hajduk je jedino tako i mogao dobiti Dinamo na Maksimiru'

Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL

'Dinamo taj dan nije imao sreće. Utakmicu su odlučile prvenstveno individualne pogreške igrača Dinama'

24.7.2023.
10:26
Tino Juric/PIXSELL
VOYO logo

Najvećim derbijem hrvatskog nogometa prošlog petka započela je nova sezona u Hrvatskoj nogometnoj ligi i odmah na početku iznenađenje - Hajduk je na Maksimiru pobijedio Dinamo nakon preokreta 2-1.

Image
PRESICA /

Leko otkrio da će navijati za Dinamo: 'To možda nije popularno reći, ali je tako'

Image
PRESICA /

Leko otkrio da će navijati za Dinamo: 'To možda nije popularno reći, ali je tako'

'Dinamo nije imao sreće'

Dan poslije, Osijek je imao prvoligašku premijeru na svom novom stadionu - Opus Areni - na kojoj je razbio Slaven Belupo 6-1, sa po tri gola u svakom poluvremenu. Riječani su na Rujevici torpedirali Rudeš, povratnika u elitni razred hrvatskog nogometa s 4-0, a jučer su preostale dvije utakmice završile remijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica i Varaždin su u Velikoj Gorici odigrali 1-1 (Goričani vodili 1-0), a istim rezultatom u Kranjčevićevoj ulici gledatelje su počastili Lokomotiva i Istra 1961 (društvo iz Pule povelo).

Bivši hrvatski nogometaš, sad trener Karlovca Igor Pamić, u ponedjeljak ujutro prokomentirao je za portal Net.hr 1. kolo HNL-a. Naravno, razgovor su novinar i Pamič započeli s derbijem Dinamo - Hajduk...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je treći dan od te utakmice. Jednostavno, Dinamo taj dan nije imao sreće. Utakmicu su odlučile prvenstveno individualne pogreške igrača Dinama, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u bližoj prošlosti. Da, bila je to jedna specifična utakmica. Dinamo je kontrolirao. U prvom poluvremenu, Dinamo je baš dominirao. Petković je promašio penal u nastavku, Ok, svakom se može dogoditi. Na to se nadovezala pogreška Livakovića i taj zadnji pogodak iz prekida Hajduka. Očito je to tako moralo biti", priča nam Igor Pamić i nastavlja:

"Mora se priznati Hajduku da su u posljednjih pola sata bio malo opasniji. Kad su Plavi preuzeli malo više rizika, puštao malo više prostora i kad je Hajduk napravio izmjene, bio je malo opasniji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Plavi su odigrali dobro'

Rekli ste da je Dinamo odigrao dobru utakmicu. Da li se sjećate kad su tako dva važna igrača Dinama kiksala protiv Hajduka?

"Gledajte, da bi ovakvu utakmicu Hajduk dobio, ovakav Hajduk da dobije Dinamo na Maksimiru, ne može dobiti utakmicu na drugačiji način, budimo realni. U takvom tonu je išla utakmica. Jednostavno, samo tako i jedino tako Hajduk može dobiti Dinamo na Maksimiru. S tim da 'grešku' Petkovića uopće ne uzimam u obzir, jer to što mu se dogodilo, u biti, nije pogreška. U tom slučaju jedina pogreška je bila na takav način promašiti penal, ali penal svatko može promašiti. Međutim, Dinamo je nakon toga igrao jako dobro, imao potpunu dominaciju. Čak nakon primljenog gola za 1-1 Dinamo je opet imao kontrolu, s tim da nije više bio toliko opasan prema naprijed, dok je Hajduk u tom segmentu bio ipak nešto opasniji, napravio par situacija i zabio taj drugi gol", objašnjava nam Igor Pamić i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamo je od Hajduka mogao izgubiti jedino tako'

"Tog petka, samo na taj način Dinamo je mogao izgubiti od Hajduka na Maksimiru, tj samo na taj način Hajduk je mogao slaviti u Zagrebu protiv Dinama. Isto tako, to što se sad hajdukovci nabrijavaju… Pa to je normalno…. Moramo ih razumjeti, moramo razmjeti tu njihovu želju, entuzijazam. Ne sjećam se kad je Hajduk posljednji put bio ispred Dinama na prvom mjestu. Tu sad ne govorim o titulu, nego čisto o poretku na ljestvici. Evo, sad kad pričamo, stvarno se ne mogu sjetiti. To su bili vrlo rijetki momenti."

Opet se stvorio balun euforije u Splitu nakon pobjede u derbiju, opet se priča o naslovu, govore 'da je to ta sezona'…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju hajdukovci svoje pravo vjerovati, pogotovo nakon jedne ovakve pobjede, to im je i jedini način osvojiti naslov prvaka Hrvatske, da postanu samouvjereni, samo da se sad ne razbahate. Imaju smirenog trenera Ivana Leku, imaju i bolju momčad nego što su imali, sve je moguće. Iako, puno toga će ovisiti o Dinamu, jer Dinamo je pokazao u ovom trenutku, bez pojačanja, da je ipak bolja momčad", zaključio je Pamić.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo