LEGENDA U ELEMENTU / 'Dinamo je ponos Zagreba, države i glavni sponzor svih klubova u Hrvatskoj. Jedna hrabra, bahata i bezobrazna momčad'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Igor Pamić za Net.hr komentira veličanstvenu pobjedu Dinama nad Chelseajem na otvaranju grupne faze Lige prvaka (1-0)

6.9.2022.
21:46
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Veličanstvena noć na Maksimiru. Dinamo je opet pobjedom otvorio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka. Ovog puta, zagrebački plavi svojim su vjernim navijačima priuštili pjesmu, veselje i emociju protiv moćnog Chelseaja u utorak navečer.

Image
ZAVLADALA 'DINAMOMANIJA' /

Dinamo je pravi hit na Twitteru! Pogledajte što su objavili na službenom profilu Lige prvaka i kakva se vatrena anketa provela

Image
ZAVLADALA 'DINAMOMANIJA' /

Dinamo je pravi hit na Twitteru! Pogledajte što su objavili na službenom profilu Lige prvaka i kakva se vatrena anketa provela

Sjećamo se...

Sjetimo se torpediranja Atalante 2019. ili 2015. kad su Plavi dobili Arsenal 2-1. Posebno Dinamo voli klubove iz Londona očito, ako ćemo likovati i nad onim razbijanjem Tottenhama i povratka iz ponora do prolaska dalje u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Pamić rekao nam je nakon utakmice sa Chelseajem nešto znakovito.

"Ma samo neka nam daju te Engleze. Tako nekako ispada zadnjih godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pamić itekako zna zašto neke stvari govori...

"Dinamo je ponos svakog dinamovca. Dinamo je ponos Zagreba grada. Rekao bih čak kako je Dinamo ponos Hrvatske i glavni sponzor svih klubova u Hrvatskoj. Jednostavno, zapanjujuće, fascinantno. Dobro je bila pripremljena utakmica u toj 5-4-1 formaciji, drugačijoj nego dosad. Jako jedna hrabra, bahata i bezobrazna momčad Dinama. I nikad nisam želio, pogotovo nakon prvog poluvremena, da utakmica završi 1-0. Vidio sam jednu arogantnost i podcijenjivanje igrača Chelsea kako su pristupili ovom dvoboju. Doslovno su se šetali u prvom dijelu. Zbog toga mi je troduplo drago da je Dinamo slavio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključ pobjede

Ključ pobjede prema Pamiću bio je u sljedećem:

"Na ovoj razini Lige prvaka da igrač 60 metara ide sam na golmana, jednostavno to govori o pristupu igrača Chelseaja. Ključ leži u taktičkoj pripremi Ante Čačića i stručnog stožera, sjajno su pripremili utakmicu. Mirnoća dinamovaca u određenim trenucima, nije ih pokolebalo ništa. Gol u pravo vrijeme koji je poremetio Londončane a Dinamu dao jednu dimenziju da na planu igre postanu bezobrazni i oni. Presudna je bila koncentracija svih 90 minuta. Dinamo je znao što hoće. Dinamo je djelovao kako jedna momčad treba izgledati u Ligi prvaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea, istina, ne igra dobro u ovoj sezoni, ali to ne umanjuje pobjedu Dinama...

'Dinamo je iskoristio sve slabosti Chelseaja koji se jako muči'

"Dinamo je iskoristio sve slabosti Chelseaja koji se jako muči. I ove utakmice koje je neke dobio u Premier ligi je bilo na isusovu muku. Chelsea ne izgleda dobro i tu sam gradio neko samopouzdanje u ovoj utakmici. Gol Dinama razmontirao ih je. Zanimljivo, ali Tuchel je utakmicu počeo stoječki, davao je upute svojim igračima. Onda je samo nešto gestikulirao i sjeo. Kao da nema sve pod kontrolom. Baš tako izgleda. Chelsea mi godinama nije izgledao tako loše, ali isto tako Dinamo je bio vrhunski. Nisu Englezi očekivali takav Dinamo", zaključio je Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo