BORBA ZA EURO / Igor Bišćan objavio popis za ključne utakmice mladih Vatrenih, predstavio i novog igrača: 'Bio je jedan od glavnih u njemačkoj reprezentaciji'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Mlade Vatrene u lipnju u kvalifikacijama za Euro očekuju dvije utakmice

16.5.2022.
12:07
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske U21 nogometne reprezentacije Igor Bišćan u ponedjeljak je na press konferenciji predstavio popis igrača za posljednje svije utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Image
IZBORNIKOVA PRESICA /

Dalić predstavio popis za četiri utakmice Lige nacija, velika iznenađenja u napadu i obrani: 'Postoji jedna velika opasnost'

Image
IZBORNIKOVA PRESICA /

Dalić predstavio popis za četiri utakmice Lige nacija, velika iznenađenja u napadu i obrani: 'Postoji jedna velika opasnost'

Mladi Vatreni će oba susreta igrati u gostima, prvo 3. lipnja protiv Norveške u Drammenu, pa peta dana kasnije protiv Estonije u Parnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bišćan je pozvao vratare Dominika Kotarskog (Gorica), Nikolu Čavlinu (Dinamo) i Karla Sentića (Varaždin) i braniče Boška Šutala (Hellas Verona), Davida Čolinu (Hajduk), Marija Vuškovića (HSV), Josipa Šutala (Dinamo), Nikolu Soldu (Lokomotiva), Hrvoja Smolčića (Rijeka), Josipa Stanišića (Bayern) i Roka Jurišića (Hrvatski dragovoljac).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni igrači na Bišćanovom popisu su Martin Baturina (Dinamo), Jurica Pršir (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg), Toni Fruk (Gorica), Veldin Hodža (Hrvatski dragovoljac) te Luka Stojković (Lokomotiva), a napadači Antonio Marin (Šibenik), Roko Šimić (RB Salzburg), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Stipe Biuk (Hajduk), Gabriel Vidović (Bayern), Dion Drena Beljo (Istra 1961) i Igor Matanović (St. Pauli).

"Prva utakmica, s Norveškom, najvjerojatnije će odrediti našu poziciju u skupini. Koliko god situacija izgledala dobro jer smo prvi, imamo utakmicu više i nezgodno gostovanje u Norveškoj u za nas ne baš zgodnom trenutku jer su neki igrači završili ili će sljedećeg tjedna završiti sezonu. Norvežani su u optimalnom stanju jer im je sezona počela u ožujku. Što je tu je, moramo igrati kao prije i pobijediti za prvo mjesto", rekao je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik mladih Vatrenih potom se osvrnuo na novo ime na popisu, napadaču njemačkog St. Paulija Igoru Matanoviću.

"Sretan sam što smo ga pridobili. Moram pohvaliti i HNS jer su uložili veliki napor da ga pridobe kako bi igrao za našu reprezentaciju.Bio je jedan od glavnih igrača za njemačku U19 reprezentaciju i nisu ga se htjeli samo tako odreći", rekao je pa otkrio da je izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić igrao veliku ulogu u tome što je Matanović odabrao Hrvatsku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Igor Matanović

"Možda je imao i presudnu ulogu, nakon njegove intervencije sve se prelomilo u našu korist. Veliki sam Matanovićev navijač, 2003. je godište, još može igrati za mladu reprezentaciju. Dobili smo kvalitetnu opciju u napadu, mogao bi biti velika snaga."

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo