Loša vijest za Modrića: Nestao s popisa elite

Nogometaš Barcelone i španjolske reprezentacije Andres Iniesta najbolji je playmaker svijeta prema izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kölna.

15.1.2013.
12:36
VOYO logo

U anketi IFFHS-a su sudjelovali odabrani novinari i nogometni stručnjaci sa svih kontinenata, a njihov je izbor najboljeg razigravača u 2012. godini je 28-godišnji veznjak katalonskog kluba.

Odabir i nije iznenađenje kad se uzme u obzir da je Iniesta proglašen najboljim igračem lanjskog EURA, nogometašem godine u izboru UEFA-e, a bio je i finalist u utrci za Zlatnu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iniesta je na tronu naslijedio klupskog i reprezentativnog suigrača Xavija koji je slavio četiri godine zaredom, a ovom je prilikom zauzeo drugo mjesto. I treće je mjesto pripalo Barceloninom igraču, ujedno i najboljem nogometašu svijeta Lionelu Messiju. Iako nije klasični playmaker, osim što nemilice zabija golove, Argentinac i razigrava suigrače što je prepoznao i žiri IFFHS-a.

Krug petorice najboljih zatvaraju talijanski reprezentativac i član Juventusa Andrea Pirlo, te njemački veznjak Real Madrida Mesut Özil. Njegovog klupskog suigrača, hrvatskog reprezentativca Luke Modrića, nema među najboljih 15, dok je u izboru za 2011. godinu bio na 14. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Andres Iniesta (Barcelona/Španjolska) 146 bodova 2. Xavi Hernandez (Barcelona/Španjolska) 128 3. Lionel Messi (Barcelona/Argentina) 98 4. Andrea Pirlo (Juventus/Italija) 87 5. Mesut Özil (Real Madrid/Njemačka) 43

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo