I Vatreni je mogao biti dio senzacije! Ona ih je dovela na vrh

Nema nikakve sumnje da je Southampton, bivši klub hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena, najveće osvježenje aktualne sezone u engleskom prvenstvu.

7.11.2014.
11:38
VOYO logo

Ono što je posebno zanimljivo u cijeloj priči je što klub vodi žena i to žena koju nogomet ni najmanje ne zanima.

Kako je došlo do stvaranja velikog uspjeha u Southamptonu? Klub je 2009. godine kupio biznismen njemačkog porijekla Marcus Liebherr koji je preminuo godinu dana kasnije, a naslijedila ga je kćer Katharina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u engleskim klubovima čest slučaj da se vlasnici razmeću novcem za transfere skupocjenih pojačanja, kao i da se općenito često pojavljuju u medijima, Katharina Liebherr prepušta glavne uloge samim igračima, a oni su pažljivo odabrani.

Mnogi su engleski stručnjaci prognozirali Southamptonu pad na dno premierligaškog poretka nakon ljetne rasprodaje najvećih zvijezda, budući su klub napustili Luke Shaw (Manchester United), Adam Lallana (Liverpool), Rickie Lambert (Liverpool), hrvatski reprezentativac Dejan Lovren (Liverpool) i Calum Chambers (Arsenal), no to se nije dogodilo. U klubu su kritike popratili smiješkom i naporno radili, a plansko dovođenje novog trenera (Ronald Koeman), kao i igrača poput Graziana Pellea, rezultiralo je sjajnim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/0rlBoluVWVU

"Mi smo Southampton, mi ne kupujemo uspjeh, mi ga stvaramo i gradimo", poručio je predsjednik kluba Ralph Krueger na svečanoj ceremoniji otvaranja novog trening-centra kluba u koji je uloženo devet milijuna funti, a koji je nazvan prema pokojnom vlasniku kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pažljiva ulaganja, produkcija vlastitih igrača i predsjednica koju nogomet uopće ne zanima, očito je recept za veliki uspjeh. Motiv Katharine Liebherr za vođenje kluba, navode engleski mediji, bila je isključivo želja da nastavi tamo gdje je njezin otac stao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo