razmatraju jednogodišnju posudbu / I Sevilla želi Kovačića: njegova posljednja riječ neće ovisiti o novčanoj ponudi nego sportskom razlogu

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Španjolski sportski dnevni list AS piše kako bi 21-godišnji Hrvat mogao doći u Sevillu kao zamjena za Benagu s kojim pregovara Inter

30.3.2016.
16:25
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (21) mogao bi na ljeto prijeći iz Real Madrida u Sevillu gdje bi igrao više nego sada i gdje bi zamijenio argentinskog veznog igrača Évera Benagu (27) kojeg u svoje redove želi dovesti Inter, pišu španjolski i talijanski mediji.

"Sevilla pomno prati situaciju s Kovačićem. Hrvatski igrač nije uvjerljiv u Real Madridu pa Sevilla razmatra jednogodišnju posudbu", pišu dnevne sportske novine Estadio Deportivo sa sjedištem u Sevilli pozivajući se na talijanski internetski portal 'Calciomercatto'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj talijanski medij tvrdi da su za hrvatskog veznog igrača zainteresirani i Milan te Tottenham, a da je talijanska momčad spremna posuditi ili kupiti Kovačića.

Španjolski sportski dnevni list AS dodaje kako bi 21-godišnji Hrvat mogao doći u Sevillu kao zamjena za Benagu s kojim pregovara Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazi im Benaga u Inter pa bi madridista bio idealna zamjena za održavanja sredine terena na visokoj razini", navodi AS i piše kako Kovačić u Real Madridu ima veliku konkurenciju, napose u brazilskom defenzivnom veznom igraču Casemiru.

"Kovačić želi igrati konstantno pa njegova posljednja riječ neće ovisiti o novčanoj ponudi nego sportskom razlogu", napominje list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić je u kolovozu prešao iz milanskog Intera u Real Madrid te ima ugovor do lipnja 2021. godine. Za kraljevski klub je dosad odigrao ukupno 1.267 minuta u 29 utakmica te je zabio jedan gol i dva puta asistirao.

U siječnju je otkaz dobio Rafael Benitez, a klupu preuzeo Zinedine Zidane. Kovačić je od tada odigrao 336 minuta u deset prvenstvenih utakmica u kojima je mogao nastupiti. U dva ogleda s Romom u osmini finala Lige prvaka hrvatski vezni igrač proveo je na travnjaku 36 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačića je Zidane bio izostavio s popisa igrača uoči posljednje prvenstvene utakmice protiv petoplasirane Seville koju je Real Madrid doma pobijedio s 4-0. Francuski trener je tada imao na raspolaganju sve igrače i nekoliko dana više za pripremu utakmice od Seville koja je taj tjedan igrala u Europskoj ligi.

"Imam 22 ili 23 igrača. Uvijek ću na teren slati najbolju ekipu za koju mislim da je pogodna u određenom trenutku. Razmišljam samo o idućoj utakmici, uvijek ćemo razmišljati samo o utakmici koja je pred nama", izjavio je tada Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeplasirani Real Madrid u subotu gostuje kod vodeće Barcelone u najvećem španjolskom derbiju.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo